National Geographic predstavlja dokumentarni film o klimatskim promenama

(foto: PR)

Kanal National Geographic najavljuje za 30. oktobar premijeru dugometražnog dokumentarnog filma o klimatskim promenama Pre poplave, u produkciji dobitnika Oskara Fishera Stevensa, zajedno sa Oskarom nagrađenim glumcem, aktivistom za zaštitu životne sredine i ambasadorom mira Ujedinjenih nacija, Leonardom DiCapriom.

Film predstavlja informativni i angažovani prikaz toga kako društvo može da spreči nestanak ugroženih vrsta, ekosistema i urođeničkih zajednica širom sveta. Publici se predstavljaju vizuelni dokazi pogoršanja u prirodi koje nanosi bespovratnu štetu neokaljanim krajolicima, od Grenlanda do Indonezije, pomerajući klimatski balans planete i ubrzavajući nestanak mnogih životinja.

(foto: PR)

Namenjen kao upozorenje pred predsedničke izbore u SAD ove jeseni s ciljem da se daju glasovi onim liderima kojima je prioritet promena politike zaštite životne sredine, film Pre poplave prikazuje i kako stvarna, praktična rešenja pomažu spasavanju planete. DiCaprio intervjuiše pojedince iz svih slojeva društva, kako iz razvijenih zemalja, tako i iz zemalja u razvoju, koji daju strastvene i pragmatične osvrte na ono što se mora uraditi odmah i u budućnosti kako bismo naše ekonomske i političke sisteme pretvorili u institucije koje su naklonjene životnoj sredini.

(foto: PR)

Između ostalih sagovornika tu su predsednik SAD Barack Obama, bivši predsednik SAD Bill Clinton, državni sekretar John Kerry, generalni sekretar UN Ban Ki-Moon, Papa Franjo, vodeći istraživači NASE, borci za očuvanje šuma, uvaženi naučnici, kao i aktivisti koji rade na terenu.

(foto: PR)
(foto: PR)

“Kanal National Geographic ima dugu istoriju inspirisanja drugih da brinu o planeti”, rekla je Courtney Monroe, izvršna direktorka National Geographic Global Networks. “Sada, usred neporecive krize vezane za klimatske promene, imamo odgovornost da inspirišemo druge da deluju. Nemam sumnji da će globalni uticaj našeg brenda, zajedno sa Dikapriovom strašću u pogledu klimatskih promena, kao i Fišerovim dirljivim pričanje priče, izneti ovu temu na svetlost dana kao ništa ranije”.

“Klimatske promene su najvažnija pretnja sa kojom se suočava naša planeta“, rekao je DiCaprio. “Moramo raditi zajedno da bi se naš združeni glas čuo kao zahtev za hitnu akciju. Naš opstanak zavisi od toga. Dokumentarac Pre poplave ističe simptome i rešenja za klimatske promene, pre nego što tu informaciju izobliče, a često to rade oni čiji se finansijski interes nalazi u proizvodnji fosilnih goriva.”

(foto: PR)
(foto: PR)

“Ako biste mogli da saznate istinu o tome koliko smo štete već naneli našoj planeti i još koliko nam je vremena ostalo da pronađemo rešenje pre nego što dođe do kolapsa čitavog ekosistema – šta biste želeli da znate? Ne možemo više da okrećemo glavu u stranu od ovog problema i nadamo se da će se rešiti sam od sebe“, dodao je Stevens. “Nadam se da će film Pre poplave biti poziv na buđenje u pogledu naše neizbežne sudbine ako ne reagujemo na vreme. Uoči onog što bi mogli da budu najznačajniji izbori našeg vremena, nadam se da ovaj neće samo uputiti publiku u ozbiljnu pretnju sa kojom se suočavamo, već će i primorati birače da dobro razmisle o tome koliko je ovog puta njihov glas značajan.”

National Geographic planira da film prikaže u bioskopima u Njujorku i Los Anđelesu tokom oktobra, a zatim će 30. oktobra uslediti globalna premijera na programu National Geographic kanala u 171 zemlji na 45 jezika.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.