Neda Arnerić o Bati Živojinoviću

(foto: Screenshot/Facebook)

Nakon pada sa terase Neda Arnerić je provela nekoliko nedelja u bolnici, a trenutno se nalazi u svom domu gde se uspešno oporavlja od ove nesreće.

U svom prvom obraćanju javnosti želela je da govori o nedavno preminuloj legendi jugoslovenskog filma Velimiru Bati Živojinoviću.

“Kad pomislim na Batu u svesti mi odzvanja jedna reč: gazda! Ne u onom uvreženom značenju, značenju na prvu loptu, već gazda u najpozitivnijem mogućem smislu te reči. Taj čovek je bio gazda života, gazda situacije, gazda filma. Gazda kao neko ko razume stvari, ovladava njima i pameću i uvidima i emocijama i naklonošću… a pritom ima čudesnu snagu”, izajvila je proslavljena glumica za Blic.

U daljem razgovoru ona napominje da su bili bliski, obraćali su se jedno drugom sa ti, ali je uvek zadržala izvesno strahopoštovanje prema čoveku koji je, kako kaže, u sebi nosio određenu moć koju su mnogi poistovećivali sa Titom. “Mogao je da zaustavi saobraćaj, mogao je da učini razne stvari. Činilo se da može da pomeri planine ili ne znam šta, i da zaustavi nezaustavljivo. Jednostavno vladao je situacijom.”

Neda, za kraj, ističe kako su joj drage sve uloge sa ovim velikanom, sa kojim je toliko puta sarađivala, kao i da će joj nedostajati osećaj sigurnosti koji je uvek imala u njegovom prisustvu.

OVDE pročitajte kojim rečima su se od Bate oprostili Seka Sablić, Radoš Bajić, Svetlana Bojković, Branislav Lečić, Snežana Savić, Andrija Milošević i mnogi drugi.

Najnoviju štampu u digitalnom obliku čitajte na Novinarnica.net

PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER

POSLEDNJE VESTI