Nikola Rokvić utučen na Marinkov rođendan: Junače moj, nedostaje mi da te čujem

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Pokojni legendarni pevač Marinko Rokvić, koji je u novembru preminuo nakon teške bolesti, danas bi obeležio 68. rođendan i godišnjicu braka sa suprugom Slavicom Rokvić.

Marinkov stariji sin Nikola Rokvić na svom Tviter profilu objavio je porodičnu fotografiju, uz koju je dodao dirljiv opis posvećen ocu.

„Junače moj, danas bi napunio 68 godina i proslavio 37 godina braka sa tvojom Slavicom! Nedostaje mi tvoj glas, da te čujem, da mi kažeš „Sine šokole tatin“ ili „Majkane moj, gde si mi ti“. Nedostaješ…“, napisao je pevač.

Rokvićeva smrt potresla je, pre svega porodicu, a potom brojne prijatelje i saradnike širom sveta. Pevač narodne muzike dugo se borio sa kancerom, te je poslednjih godina bio manje prisutan na javnoj sceni, ali svaki put kad mu je bilo dobro on je radio i nastupao.

Rođen je 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Po završetku osnovne škole došao je u Beograd, u želji da upiše muzičku školu. Međutim, sva mesta su bila popunjena, osim na odseku za klarinet, ali se Marinko ipak odlučio za elektrotehničku školu i učlanio se u kulturno-umetničko društvo „Nikola Tesla“ u kom je pevao. Prvu ploču snimio je 1974. godine. Tri godine kasnije na festivalu Ilidža stekao je popularnost sa pesmom Momak veseljak, a naredne je izveo jedan od hitova koji će mu obeležiti karijeru – Zanela me svetla velikoga grada. Ubrzo su došli i hitovi „Snegovi beli opet veju“ i „Da volim drugu ne mogu“, koja je dostigla tiraž od 600.000 primeraka.

Rokvić je tokom višedecenijske karijere otpevao veliki broj pesama, objavio 21 studijski album i stekao status jednoj od najboljih pevača narodne muzike.

POSLEDNJE VESTI