Šokantna ispovest Nikole Rokvića, postao otac jer se molio: Sad znam da Bog postoji

Nikola Rokvić je ozbiljno posvećen veri, a nedavno je ispričao kako se uverio da Bog postoji. On i njegova supruga Bojana pet godina su ljubav održavali na relaciji Srbija – Amerika, što je bilo teško i često su se svađali.

Kada su konačno doleli odluku da se raziđu Nikoli je odjednom unutrašnji glas rekao da nastavi čita Novi zavet tamo gde je stao.

“Ja otvorim, a ono Jevanđelje po Luki, rođenje Svetog Jovana Krstitelja. Ja pogledam da nema crkva Svetog Jovana krstitelju u Beogradu i nađem da je na Centralom groblju. Tamo odlazim, u toj crkvi je i riza Sv. Petke i petkom se čita njen akatist. Ja sam dva petka išao da pevam sa ljudima u crkvi akatist i molio se ispred rize Svete Petke i ikone Svetog Jovana Krstitelja da Gospod spoji mene i Bojanu, da nemamo tu razdaljinu. Rekao sam, Bože, voleo bih da je Bojana trudna, da se skućimo na istom mestu i da se ne razdvajamo…” počeo je.

“Posle smo se čuli, ona je rekla da će doći u Beograd. Za to vreme, ja stalno čitam Novi zavet i kažem sebi Ako je Bojana trudna ,” Bog postoji i sve ovo će mi biti potvrda ako je ona trudna… Uopšte ne znam odakle mi ta misao… Bojana dolazi, ja taj dan zvršavam čitanje Novog zaveta. Ona mi daje poklon, a ispod test. Trudna. Ja sam se šokirao. Nisam mogao da izustim reč. Bog postoji! A drugo, ostvarila mi se želja,” ispričao je Nikola Rokvić u emisiji Dok anđeli spavaju, a onda dodao i Bojanino iskustvo čuda.

Pošto ga je odmah po dolasku pitala šta će da rade, gde će da žive, Nikola koji je duboko ušao u veru znao je da će odgovor sam doći.

“Posle par dana Bojana posle buđenja kaže Sanjala sam da sam u nekoj crkvi i prišla mi je jedna žena skroz u crnom pokrivene glave i rekla mi je Nemoj dete ništa da se brineš, sve će biti u redu i videćemo se mi opet. Ja sam rekao, pa to je Sveta Petka. Nama se ćerka Leona rodila na Sv Petku Trnovu, a kršena je na na Svetu Petku srpsku i kršteno ime joj je Paraskeva,” ispričao je Nikola Rokvić.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.