Novak skupio 1.7 miliona $ za decu Srbije

Fondacija Novaka Đokovića sinoć je održala dobrotvornu večeru u Londonu
Fondacija Novaka Đokovića sinoć je održala dobrotvornu večeru u Londonu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije osvojio ovogodišnji Wimbledon, ali je još jednom dokazao zašto nosi epitet jednog od najvećih humanitaraca u svetu sporta.

Sinoć je u Londonu, uz pomoć svoje devojke Jelene Ristić i celokupnog tima Novak Đoković Fondacije, prvi reket sveta organizovao dobrotvornu večeru na kojoj je skupio 1.7 miliona dolara namenjenih za decu u Srbiji.

Novak je sinoć pre gala večere za strane medije izjavio: ”Srećan sam što sam najbolji igrač na svetu, što sam ranije osvojio Vimbledon, bavim se sportom koji volim svim svojim srcem, okružen sam ljudima koje volim, putujem širom sveta i mogu mnogo toga sebi da priuštim. Nažalost, većina dece u Srbiji nema ovu privilegiju i tu mi uskačemo. Cilj naše Fondacije je da dozvolimo ovoj deci da sanjaju, da se usude da sanjaju”– rekao je Novak.

Fondacija Novak Đoković osnovana je 2007. godine. Na gala večeri su bile najveće zvezde sporta, filma, show biznisa, ali i članovi kraljevskih porodica. Između ostalih tu su bili: Boris Becker, Naomi Campbell, Marion Bartoli, Bane Ivanović, Goldie Hawn, Kate Hudson, Gerard Butler, Holly Valance, Richard Branson, Ronnie Wood…

D.J. / Tracara.com

Povezane vesti

Back to Top