Search
Close this search box.

Novi izvođači i nove bine na Szigetu‏

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Na današnjoj konferenciji Sziget festivala potvđeno je da su novi izvođači Outkast, Manic Street Preachers, The 1975, Madeon i R3hab. Oni će se pridružiti već jakom programu koji čine Queens of the Stone Age, The Prodigy, Macklemore, Imagine Dragons, Bastille, Skrillex, Placebo, Lily Allen i Kooks.

Za zvanično otvaranje festivala zaduužen je Deadmau5, dok će Calvin Harris svojim nastupom zatvoriti Main Stage Sziget festivala koji se ove godine održava od 11. do 18. avgusta u Budimpešti.

Pravljenje kvalitetnog internacionalnog programa je bio veliki izazov poslednjih par godina pošto početkom avgusta mnogi bendovi nastupaju van Evrope i ne mogu da prihvate naš poziv. Došli smo do rešenja da ove godine pomerimo Sziget za jednu nedelju kasnije i na taj način se ne sudaramo sa festivalima u SAD-u i Japanu. Taj potez se pokazao uspešnim, jer line-up je već sada odličan. Sa druge strane vredno radimo i na vizuelnom unapređenju festivala kako bi naši posetioci imali kompletan užitak,“ rekao je Karolj Gerendai, glavni organizator Sziget festivala.

Ove godine na festivalu će biti dosta promena.

Jedna od najvažnijih je činjenica da je Nulti dan (12.08) imati program interesantan kao i regularni dani, jer pored Deadmau5 nastupiće još i Anti- Flag, Ska -P i Queens of the Stone Age. Pored toga, biće održava još jedan spektakularni party na glavnoj bini koji će zagrejati publiku za nedelju dana zabave.

I ove godine će se očekivati velike žurke na glavnoj bini poput tematskih žurke Color Party, Flag Party, Balloon Party, Beach Ball Party i Bubble Party.

Sziget takođe donosi promene za ljubitelje elektronske muzike.

Stara Arena je dostigla svoje limite, tako da su organizatori odlučili da premeste neke od većih imena na glavnu binu, a takođe A38 bina će ugostiti mnoge electro umetnike, uključujući i nedavno potvrđene Madeon i R3hab. Osim toga, tu će biti još veći Colosseum, mesto koje je dizajnirano da postane centar zabave.

Još jedna od velikih promena je uvođenje World Village bine, ogromne bine na kojoj će biti predstavljeni čuveni World music umetnici. Na njoj će ujedno održavati Roma, Afro – Latin i Hungaricum programi.

Ljubitelji bluza i irske muzike takođe će naći svoje favorite na jednoj pozornici, sa tematskim danima za oba žanra. Ovogodišnja Blues & Irish bina će biti postavljena u čast Andor Olaha, odličnog mađarskog bluz muzičara koji je nedavno preminuo.

Tracara.com

POSLEDNJE VESTI