Search
Close this search box.

Ova Beograđanka je vizuelna umetnica u telu top modela!

Processed with VSCO with f2 preset

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Instagram

Navikli smo da na Instagramu viđamo nekoliko tipova profila koji se mogu svrstati pod određeni kalup. Bilo da su to modne blogerke, koje ponosno predstavljaju svoje odevne kombinacije, ili lifestyle blogeri, koji nam pokazuju kako treba da izgleda kvalitetan život posmatran kroz ružičaste naočare. Ipak, ono što je zajedničko svim ovim profilima, jeste da se čitava priča završava vizuelnim utiskom.

Dinamika na društvenim mrežama je takva da, ukoliko ne postoji neka dodata vrednost u sadržaju koji se plasira, životni vek profila je prilično kratak. Zbog toga smo odlučili da vam predstavimo nekoga ko spaja nespojivo: putovanja, lepotu, modu, I ono najvažnije – umetnost.

Vera Vuksanović je vizuelna umetnica iz Beograda, ali po njenom profilu uopšte ne možete zaključiti da je to njeno mesto prebivališta. Svetske metropole koje krase njene slike daleko su zastupljenije od Beograda. Svoje vreme u inostranstvu Vera provodi po muzejima i galerijama, u kojima traži inspiraciju kroz kulturu, arhitekturu, religiju i sve što tradicija jednog naroda nosi sa sobom. Najviše vremena provodi u Moskvi, i upravo veliki uticaj na njenu ljubav prema umetnosti ima Rusija u kojoj je provela dobar deo detinjstva, a tokom svoje manekenske karijere jedan deo života provela je i u Njujorku i Londonu, dok su Azija i Tajland značajno uticali na njen spiritualni razvoj.

https://www.instagram.com/p/BX_BOAiDxce/?hl=en&taken-by=veravuksanovic

Njene smele odevne kombinacije jasno poručuju da je reč o umetničkoj duši, kojoj su avangarda i dekadencija dobro poznate i uživa u pogravanju sa njima. Zaljubljenik je u dizajnere koji su manje poznati na našem tržištu, jer na taj način uspeva da iskaže svoj stil na autentičan i specifičan način, koji ni najoštrije modne kritičare ne ostavlja ravnodušnim. Zahvaljujući iskustvu u svetu modelinga, Vera je disciplinovana i odgovorna prema svome telu, što mnoge ostavlja u čudu kada ćuju da zapravo nije reč o top modelu, već umetnici.

https://www.instagram.com/p/BQF4_hSADcH/?hl=en&taken-by=veravuksanovic

I za kraj smo ostavili ono što suštinski definiše Veru Vuksanović, a to je njen životni poziv vizuelne umetnice, zahvaljujući kojem njen profil odskače od svih ostalih “uticajnih profila” na našim prostorima. Njena najveća ljubav jeste neon i sigurno ste po gradu i Instagramu viđali njeno do sada najpopularnije umetničko delo – light my box lampe, minimalističkog dizajna u obliku kvadra, koje nose različite poruke ljubavi. Poigravanje sa svetlošću nije jedini oblik umetnosti koji ova umetnica stvara – tu su i porcelanski tanjiri sa porukama ljubomornih devojaka, koji su osvojili srca mnogobrojnih predstavnica nežnijeg pola, koje su prepoznale sebe u ovim porukama.

http://www.instagram.com/p/BaTdff4Dfq_

POSLEDNJE VESTI