Prati nas

Evrovizija

Ove pevačice su odbile učešće na ovogodišnjem Eurosongu

Tijana nije bila prvi izbor za put u Kijev (foto: Instagram.com/bogicevic_t)

Tijana nije bila prvi izbor za put u Kijev (foto: Instagram.com/bogicevic_t)

Nakon ukidanja Beovizije, Javni servis samostalno odlučuje o izboru predstavnika Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije, i poslednjih godina to su uglavnom bile javnosti malo poznate pevačice.

Ovogodišnja predstavnica naše zemlje bila je Tijana Bogićević, koja sa pesmom In too deep nije uspela da se plasira u finale Eurosonga, ali ona nije bila prvi izbor RTS za put u Kijev. Kako prenosi Telegraf, ponudu da nas predstavljaju na muzičkom takmičenju dobile su pre Tijane Aleksandra Radović, Jelena Tomašević i Ivana Peters, ali su sve tri odbile.

Aleksandra je imala obaveze i unapred ugovorene obaveze (pevačica će 17. maja održati veliki solistički koncert u Sava Centru) zbog kojih nije mogla da učestvuje na Evroviziji“Zvali su me iz RTS-a, ali nisam mogla da prihvatim učešće zbog već dogovorenih angažmana koji su veoma važni, a dešavaju se neposredno pre Evrovizije. Mislim da se takmičenje mnogo promenilo i da akcenat više nije na pesmi i muzici, već na nekim drugim stvarima”, rekla je nekašnja članica žirija Pinkovih zvezda.

One nisu želele na Eurosong (foto: Instagram/alexandradovic/jelenatomasevic_official/ivanapeters)

One nisu želele na Eurosong (foto: Instagram/alexandradovic/jelenatomasevic_official/ivanapeters)

Jelena Tomašević je 2008. godine učestvovala na Evroviziji koja se održavala u Beogradu i zauzela je sjajno šesto mesto, a obila je ovogodišnju ponudu rečima da ne želi da se ponovo upušta u to.

Ivana Peters autorka je numere Goodbye (Shelter) sa kojom je prošle godine na Eurosngu učestvovala Sanja Vučić, a RTS joj je ove godine ponudio da bude i autor i izvođač kompozicije. Ona, međutim, nije pristala da putuje u Kijev jer ne podnosi let avionom, prenosi Telegraf.

Urednica RTS-a potvrdila da pevačice nisu želele na Eurosong (foto: Screenshot)

Urednica RTS-a potvrdila da pevačice nisu želele na Eurosong (foto: Screenshot)

Olivera Kovačević, urednica zabavnog programa RTS-a potvrdila je da je Javni servis afirmisanim pevačicama poslao poziv da budu predstavnice Srbije na ovogodišnjem Eurosongu, ali da one nisu pristale. “Mislite li da nismo zvali poznate pevačice, velike zvezde? Niko nije želeo da ide. Nekima smo čak nudili da sami urade pesme. Težak je to posao, kreativan, hitovi ne dolaze ponarudžbini, već su potrebni inspiracija i talenat”, rekla je Olja za Informer.

loading...
2 komentara

2 Comments

  1. Su

    16. 05. 2017. at 19:24

    Jos najbolje da najkvalitetniji izvodjaci idu da se blamiraju tamo. Evrovizija i jeste mjesto za anonimuse. Dobro je Alex rekla, jednostavno vise se ne trazi kvalitet.

  2. Sunny

    17. 05. 2017. at 10:12

    Većina učesnika danas na Eurosongu su aninmusi, bivši takmičari raznih muzičkih šoua i SVI sjajno pevaju. Zvezde su strateški ranije slali oni koji su želeli politčki da izdignu poentu kao Rusi pre par godina., Hrvati sa Severinom, Grci i sl. Marija je do pobede imala skoro nikakvu podršku javnosti naprotiv. Ko se ne seća nek pogleda natpise u to vreme. Šund, politika i prevelika očekivanja naše male Srbije su stvarno već prešli sve granice. Imali smo Mariju pobednicu sa sjajnom pesmom, Željka koji je bio sjajn, Jelenu pa šta bi Vi više.?Sem Kona ni jedan nastup nije bio za blam a mi smo mali, siromašni i mislim da je iluzorno očekivati da budemo stalno u finalu. Pa UK koja je iznedrila pop muziku nikada ne bi prošla direktno da zajedno sa velikim zemljama EU nisu sebi dali prava da se to PODRAZUMEVA. Linčo posle odvratne pobede Ukrajine, zabrane učestvovanja Rusije meni je to toliko degutantno da sam RTS ne bih nikog ni poslala do neke sledeće, normalnije. Profesionalni besposleni plluvači svega da se izamknu malo sa tastura, odu u svet i vide odatle koliko je naša lepa Srbija mala u toliko stvari uspešna: sportu, nauci, umetnosti Ne treba joj jedna na iskompleskirana žena na Eurosongu koja 20g uz pomoć mame, Ćande, Karića i Tošića sada Granda ubeđuje Srbiju da ZNA DA PEVA!!! NE ZNA bre! “Ona zna da peva ali glas joj ne valja” je SMEŠNO, presmešno!!!! Nije neophodno da zna za ovo što ona radi. Samo da shvati i ona i njeni fanovi da o njenom pevanju niko ne bi NI pričao da to ONA ne potencira. Pre deset g poslala bih je na Eurosong ali danas? Pa sve je to što ona radi odavno off i sa 40g treba da menja fazon totalno a ne da želi da prodaje jeftin strptiz Evropi. Budite malo pozitvni prema svome za promenu ;)

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije Evrovizija

To Top