Ovo je najbolja biografija u 2016. godini!

Najposećeniji sajt na svetu za ljubitelje knjige goodreads.com proglasio je najbolje knjige po mišljenu čitalaca za 2016. godinu. U kategoriji memoari/autobiografija, knjiga „Dah života“ Pola Kalanitija proglašena je za najbolju!

Ovaj bestseler broj jedan Njujork tajmsa elokventna je meditacija o izborima koji životu daju vrednost kad se nad njim nadvije smrt.

Sa svojih trideset šest godina, na pragu svršetka desetogodišnjeg školovanja za neurohirurga, Pol Kalaniti je otkrio da ima neizlečiv rak pluća. Jednoga dana bio je doktor koji leči umiruće, već sledećeg pacijent koji se bori za život.

Šta životu daje vrednost kada se smrti svakodnevno gleda u oči? Šta da činimo kada nam se život u potpunosti preokrene? Šta znači dobiti dete dok ti se sopstveni život gasi?

Pol Kalaniti je umro dok je još radio na ovoj duboko dirljivoj knjizi, pa ipak njegove reči i dalje žive da bi svima nama poslužile kao vodič. „Dah života“ slavi život kroz duboka razmišljanja o suočenju sa smrću i o odnosu između doktora i pacijenta, a njen autor je nadaren pisac koji je bio i jedno i drugo. Bilo da nam je ostao dan života, bilo da nam predstoji čitav jedan dug ljudski vek, „Dah života“ značiće jednu od onih nezamenljivih smernica koje će nam pomoći da svoj život proživimo valjano.

Knjigu možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Povezane vesti

Back to Top