Pampers Premium Care: Indikator vlažnost

Iz kompanije koja nas uvek iznenadi novitetima, Pampers, ovoga puta spremili su nešto što će najviše obradovati roditelje koji se prvi put sreću sa dražima roditeljstva. :)

Često možete čuti da kada prva beba stigne u kuću, roditelji se mogu osećati nesigurno u nastojanjima  da na najbolji mogući način brinu o  svom novopristiglom članu porodice.

U ovaj segment brige o bebi sigurno spadaju i pelene i njihovo svakodnevno menjanje i neizbežna pitanja “da li bebu presvući jednom u dva sata ili samo kada se pelena napuni'”, “da li će mu/joj se pojaviti osip?” “da li je mokar/mokra?” ” da li ga/nju pelena steže?”. Na sva ova i mnoga druga učestala pitanja niko nema precizan odgovor.

Ipak, Pampers ima rešenje koje će učiniti da budete opušteniji kada se radi o čistoj i suvoj guzi vaše bebe. Najnoviji proizvod ove kompanije Pampers Premium Care sa indikatorom vlažnosti na vrlo jednostavan način obaveštava vas kada je beba obavila nuždu i kada pelena treba da se promeni. Obeleženo mesto sa spoljne strane pelene će samo promeniti boju iz žute u plavo.

Ako ne verujete nama, poslušajte i reč stručnjaka zašto preporučuju ovaj proizvod… :)

“U ovim najranijim fazama razvoja, maloj bebi još uvek nedostaje sposobnost da u nejasnim osećanjima koja se pomaljaju u njoj ili dolaze spolja pronađe neki smisao. Bebe pred sobom imaju ogroman zadatak da nauče kako da sadrže i postepeno dok sazrevaju, da razumeju i mentalizuju njihova sopstvena unutrašnja doživljavanja. Ukoliko budu stavljene i u poziciju da izlaze na kraj i sa osećanjima roditelja, mogu postati natovarene prevelikim teretom za tako malo dete.

Nabavljanje kvalitetne pelene sa indikatorom vlažnosti može da umiri roditelje i da ih učini relaksiranijima u komunikaciji sa njihovom novorođenom bebom. To je izuzetno važno za bebu koja, kao sunđer, upija sve poruke koje joj roditelji, bilo svesno ili nesvesno, upućuju.

Nestanak tenzije vezane za kontinuiranu brigu o tome da li je beba ponovo mokra ili ne, otvara ogroman dodatni proctor i vreme roditeljima i deci da se fokusiraju sa njihov emotivni odnos. Time što postaju posvećeni svojim bebama na opušten i radostan način, roditelji dobijaju priliku da reaguju na bebine potebe na vreme i sa opuštajućim doživljajem koji šalje detetu poruku da je njegova potreba prepoznata i zadovoljena u odgovarajućem trenutku.

Kontinuirano dovoljno dobro odgovaranje na bebine potrebe, kako emotivne tako i fizičke, uvećava njene šanse da ima normalno i zdravo detinjstvo i razvoj”, kaže doktorka Svetlana Zdravković, specijalista medicinske psihologije o novom i inovativnom proizvodu kompanije Pampers.

Više informacija o ovom i drugim proizvodima potražite na zvaničnoj Facebook stranici, Mamin svet.

Povezane vesti

Back to Top