Plavuše sa RTS-a uzvraćaju udarac!

Nakon 7 godina, voditeljka i glumac se razveli (foto: RTS)
Jedna od prozvanih plavuši sa RTS-a: Nataša Miljković

 

Izjava narodnog poslanika DSS-a i dramskog pisca Siniše Kovačevića u Narodnoj skupštini Srbije o Radio televiziji Srbije, njenom programu, menadžmentu i plavušama koje na njemu rade, vrlo je razljutila poznate voditeljke sa javnog servisa, koje su odlučile da mu odgovore.

“RTS nema nikakav program, osim nekoliko plavuša koje se smenjuju vodeći ga”, rekao je Siniša Kovačević, a otvoreno pismo poznatom dramskom piscu, objavljeno na RTS-ovom sajtu i koje vam u celosti prenosimo potpisuju Nataša Miljković, Olivera Kovačević i Olivera Jovićević.

Odgovor “plavuša” sa RTS-a Siniši Kovačeviću

Gospodine, danas i ranije, u više nadahnutih skupštinskih nastupa, pominjali ste “plavuše sa RTS-a” u nepriličnom, nedostojnom i čitavom civilizovanom svetu nedozvoljenom kontekstu.

Krajem septembra, citiramo, usred Skupštine Srbije, izrekli ste da “plavuša vodi Jutarnji program, plavuša vodi Vesti, plavuša vodi Beogradsku hroniku, plavuša vodi Dnevnik, plavuša vodi politički program, plavuša vodi na piće, plavuša vodi kući”.

Na današnjem zasedanju izjavili ste da najgledanija srpska televizija, RTS, nema nikakav program, “osim nekoliko plavuša koje se smenjuju vodeći ga”.

Vi ste relativno poznat srpski dramski pisac, radnik u kulturi, otac jedne skoro plavuše, narodni poslanik. Ali, Vi ste, ujedno, i sramota svake od nabrojanih kategorija. Vaše izjave su više od prostakluka i vređanja sopstvene ćerke.

To je krivično delo koje je ostalo bez dostojnog odgovora u najvišem zakonodavnom domu Srbije. Vi zaslužujete bolji odgovor od srpskog pravosuđa. Dobićete ga.

Vaše je pravo da se u oceni programa RTS-a raziđete sa vlastitim narodom. Ali, ne možete preko „plavuša”, polnog rasizma i zaštićeni imunitetom da, usred Skupštine, vodite krstaški rat protiv RTS-a jer sudskim putem, mimo važećih pravilnika, zahtevate isplatu 160.000 evra autorskih honorara za reprize vaših serija.

To svi zaposleni na RTS-u znaju i pitaju se, brkati poslaniče i junački književniče, da li biste ovako vređali “plavuše” i naš program da ste, poduprti svojim poslaničkim autoritetom, protivzakonito odlomili milionsku nadoknadu?

Nataša Miljković, Olja Kovačević, Olivera Jovićević, u ime Vaše ćerke i desetina “plavuša” sa RTS-a.”

Redakcija Tracara.com

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.