Siniša Kovačević voditeljkama: Od sada ste zlatokose

Siniša Kovačević

 

Iako politički obojeno, prepucavanje između dramskog pisca Siniše Kovačevića, koji je član Demokratske stranke Srbije i “plavuša” – plavih voditeljki RTS-a, danas je dobilo svoj nastavak.

Nataša Miljković, Olivera Jovićević i Olivera Kovačević objavile su da će tužiti Kovačevića, dok je on u novom saopštenju stavio do znanja da se neće pozivati na poslanički imunitet.

“Dvoumio sam se, dugo, da li da vam, uopšte odgovaram, ko da polemiše sa tri udružene novinarske legende koje su sebi odavno obezbedile mesto među besmrtnicama, ali sam odlučio da ipak rizikujem…Sreća da vam u pisanju ovog briljantnog eseja nije pomagao vaš direktor, u tom slučaju bih svakako
odustao od polemike,”
rekao je Siniša a onda nastavio:

Nataša Miljković, Olivera Jovićević, Olivera Kovačević

“Nazivate me polnim rasistom. U životu ste se, drage dame, ne daj bože, mogle sresti sa polnim bolestima ili sa polnom diskriminacijom, nikako sa polnim rasizmom. Rasizam je pojam koji se vezuje isključivo za iskazani animozitet ili mržnju prema drugoj rasi, crnoj, žutoj ili beloj, svejedno. Uvidom u stenograme mojih, kako vi kažete, nadahnutih izlaganja, opet bez navodnika, primetićete da nijednom rečju nisam uvredio žene koje se kolokvijalno nazivaju plavušama. Naprotiv, tvrdio sam da su one poslednja odbrana nacionalne televizije,” stoji u njegovom saopštenju koje je objavljeno na sajtu Demokratske stranke Srbije.

“Ukoliko vas termin plavuše toliko vređa, ja ću vas ubuduće oslovljavati sa zlatokose. Je l’to, drage moje plavuše, u redu?”, poručio je Kovačević.

P.Ž./Tračara
Foto: Blic, DSS

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.