Prati nas

Vesti

Poginuo Gru: Legendarni srpski reper stradao u nesreći prilikom paraglajdinga

Slavni srpski reper Dalibor Andonov, poznatiji pod imenom Gru, poginuo je danas kod Nautičkog kluba “Zemun”nakon što je prilikom paraglajdinga upao u vodu, preneo je Blic.

Kako saznajemo, on je tragično stradao oko 15.20 časova, a iz vode su ga izvukli prijatelji. Pozvana je Hitna pomoć, a lekar je konstatovao smrt na licu mesta.

Više informacija očekuje se uskoro…

Začetnik srpskog repa

Gru je bio začetnik rep scene u SRbiji, izdavši prvi rep album u zemlji, “Da li imaš pravo” 1995. godine. Godinu dana kasnije, izdaje komercijalno najuspešniji rep album u Srbiji ikada „Gru2” 1996. godine, postajući lider stare škole srpskog repa koju su činili C-Ya, Who Is The Best, Monteniggers, Rhytm Attack.

Neki od njegovih najvećih hitova su 5-ak, Prava ljubav, Ljuba nudi ljubav i Biću tu, čiji je spot 1996. godine izazvao kontroverze. u njemu su se pojavile devojke iz, tada buduće, grupe Models, a ispod su bili ispisani nasumično birani brojevi, po uzoru na reklame za hot-lajn. Međutim, ti brojevi su zaista postojali, pa je kasnije u spotu preko tih brojeva pisalo rasprodato.

Iako se sa muzičke scene povukao početkom 2000. godine, sa Ajs Nigrutinom je 2010. godine snimio numeru I dalje me žele, a redovno je puštao muziku po beogradskim klubovima.

Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije Vesti

To Top