Polovina devojčica odustane od sporta pre kraja puberteta: Always® ohrabruje devojčice širom sveta da se bave sportom

Always i Delhaize su pokrenuli novu akciju tokom jula 2019. Kupovinom bilo kog pakovanja Always uložaka u Delhaize objektima (Maxi, Tempo ili Shop&Go), P&G će dati donaciju  ženskim, sportskim, tinejdž klubovima u Srbiji. Prvi na redu će biti ženski košarski klubovi Novosadska ŽKA i ŽKK Radivoj Korać. Kako je Srbija zemlja puna obožavalaca košarke, vreme je da bude i zemlja žena košarkašica.

Košarka, kao ženski sport, sve više je zastupljena i propagirana u društvu. Podaci iz istraživanja brenda Always o pubertetu i samopouzdanju pokazuju da će do kraja puberteta polovina ispitanih devojčica (51 procenat) napustiti sport. Mnoge studije su otkrile da je kontinuirano učešće u sportu veliki doprinos samopouzdanju devojaka, na bilo kom nivou, i da pruža vredne veštine koje će im pomoći da ostanu sigurne u obavljanju svega i kasnije u životu. Međutim, uprkos poznatim benefitima, devojčice još uvek navode da se ne osećaju kao da pripadaju sportu. Štaviše, 67 procenata devojaka smatra da ih društvo ne ohrabruje da se bave sportom.

Dejana Cvjetan, trener ženskog košarkaškog kluba, Novosadska ŽKA je rekla: “Iz ugla trenera samopouzdanje u sportu se gradi kod devojčica kroz odgovornost,organizovanje vremena,usvajanje radnih navika,timski duh,pobedu i poraz. Devojčice koje se bave sportom imaju razvijenu sportsku i socijalnu inteligenciju, a samim tim kroz trenažni i takmičarski proces razvijaju i samopouzdanje koje ih motiviše za dalje napredovanje u sportu i životu.”

 “Ko je najteži protivnik? Onaj koji se nikada ne predaje…. Samopouzdanje je najbitnija stvar koju sportista mora da poseduje. Kada veruješ u sebe sve ostalo postaje manji problem, a ako čvrsto veruješ sve postaje dostupno”, izjavio je Nenad Maković, novi seniorski trener ŽKK Radivoj Korać, ovogodišnji kadetski i juniorski šampion, inače bivši selektor kadetske selekcije.

Pošto žene sportisti sve više motivišu žene i devojke širom sveta, ženski brend – Always pruža punu podršku devojkama i ovaj put. Always pokreće kampanju doniranja ženskih sportskih klubova sa ciljem da ohrabri devojke da budu jake, nezavisne, zdrave i aktivne u sportu. Always poziva sve da se pridruže kako bi promenili pravila i zadržali devojke u sportu. Prilikom kupovine Always proizvoda u Delhaize prodavnica u Srbiji od 1. jula do 31. jula 2019. godine doprinećete ukupnoj sponzorskoj donaciji od 991.200,00 dinara koja će biti donirana ženskim košarkaškim ekipama Novosadska ŽKA i ŽKK Radivoj Korać.

Priključite se akciji i svi zajedno podržimo razvoj žena sportista u Srbiji. 1 pakovanje Always uložaka = 1 donacija!

Always studija o pubertetu i samopouzdanju saznaje:

  • Do 17 godine, odnosno kraja puberteta, više od polovine(51%) devojaka odustane od sporta.
  • 7 od 10 devojaka koje odustanu od sporta tokom puberteta osećaju da im nije mesto u sportu. 
  • Samo 1/3 devojaka misli da društvo podržava devojke da se bave sportom.
  • Tri najvažnija benefita koje devojke pronalaze u bavljenju sportom su povećanje samopouzdanja (62%), timski duh (64%) i liderske veštine (54%).

Metodologija istraživanja

*Studija o pubertetu i samopouzdanju sprovedena je od strane MSLGROUP Research-a koristeći Research New Panels koji je ispitivao ukupno 1.514 Amerikanaca. Postojala je nacionalno reprezentativna grupa od 1.006 žena starosti od 16 do 24 godine i 508 muškaraca u dobi od 16 do 24 godine. Istraživanje je sprovedeno između datuma od 30. decembra 2015. do 7. januara 2016. godine.

O brendu Always

Always®, vodeći svetski proizvođač ženske zaštite, nudi širok spektar ženskih uložaka, maramica i dnevnih uložaka dizajniranih tako da odgovaraju različitim tipovima tela, uzrastima i preferencijama. Always linija proizvoda sadrži  Always Infinity™, Always Ultra Thins, Always Maxis, Always Liners i Always Feminine Wipes. Za više informacija posetite www.always.com.

O kompaniji Procter & Gamble 

P&G služi potrošačima širom sveta sa jednim od najjačih portfolija pouzdanih, kvalitetnih, vodećih brendova, uključujući Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks®, and Whisper®. P&G zajednica uključuje rad u približno 70 zemalja širom svieta. Za više informacija posetite http://www.pg.com.

 

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.