Poseta jedanaeste Noći knjige premašila sva očekivanja

Posle velikog uspeha koju je Noć knjige ostvarila u junu ove godine, i ovog decembra, po jedanaesti put, organizovana je manifestacija koja promoviše kulturu čitanja. Noć knjige je održana u petak, 12. decembra od 17 sati do ponoći pod generalnim sponzorstvom Eurobank Srbija.

Izdavačka kuća Laguna je obezbedila popuste na svoja izdanja: za 1 kupljenu knjigu 25%, 2 knjige 30%, 3 knjige 35%, dok je popust na kupovinu 4 i više knjiga bio 40%.

Najviše su se tražili novi naslovi, a posetioci su se podjednako interesovali za domaće i strane autore, kao i za klasike. Naslovi koji su obeležili ovu „Noć knjige“ su definitivno Lagunini hitovi: „Preljuba“ Paula Koelja, „Kainov ožiljak“ Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića, „Spas 2“ Isidore Bjelice, „Romani“ Ive Andrića i „Frajront u Sarajevu“ dr Neleta Karajlića.

I ovogodišnja manifestacija „Noć knjige“ privukla je različite generacije, od najmlađih pa do onih u poznim godinama. Dobra organizacija i dostupnost podataka na sajtovima Lagune i knjižarskog lanca Delfi uticali su na veliko zadovoljstvo posetilaca koji nisu morali dugo da čekaju u redu. Brojni verni čitaoci već tradicionalno dolazili su sa dugim spiskovima knjiga koje su želeli da kupe.

Organizatori ovog svojevrsnog festivala knjige jesu izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi.

Povezane vesti