in

Poznata voditeljka na udaru: zbog korone otpustila radnike, a i dalje snima emisiju.

Poznata voditeljka Ellen Degeneres zbog pandemije koronavirusa svoj šou vodi iz udobnosti svog luksuznog doma.

Ipak, njeni zaposleni ne kriju nezadovoljstvo zbog nedostatka komunikacije i drastičnog smanjena zarada – i to, bez prethodne najave.

Glavni televizijski tim emisije čini oko 30 ljudi, koji više od mesec dana nisu dobili nikakvu povratnu informaciju po pitanju plate i radnog vremena, izjavio je za magazin Variety izvor blizak američkoj voditeljki.

Njih je dodatno izrevoltiralo što je Elen usred pandemije koronavirusa odlučila da angažuje eksternu kompaniju kako bi emisija mogla nesmetano da se emituje iz njenog doma u Kaliforniji.

Dva zaposlena koja nisu želela da otkriju svoj identitet tvrde da već mesec dana pokušavaju da dobiju informacije o plati, te da su nailazili na šture i nepotpune informacije. Od novca, kažu, za sada nema ništa.

Šef produkcije im se obratio tek prošle nedelje sa informacijom da im je plata smanjena za čak 60 posto. Kako kaže dobro upućen izvor, na emisiji koju Ellen radi iz svog doma radi samo četiri člana.

Predstavnik za medije američke producentske kuće Warner Bros pojasnio je kako voditeljkin tim i dalje prima platu potvrdivši da je reč o znatno manjem novčanom iznosu od uobičajenog.

Zaposleni Ellen Degeneres tvrde da im je najviše zasmeto manjak informacija, ali i činjenica da je Jimmy Kimmel uredno platio svoj tim, ne dozvolivši da situacija sa koronavirusom utiče na njihovu egzistenciju, preneo je Hello.