Preminula Aretha Franklin

ST-ARETHA TRACY A WOODWARD/TWP DATE: SEPT 11, 2009 LOCATION: Montgomery College Takoma Park/Silver Spring Campus, 7995 Georgia Ave., Silver Spring, MD. SUMMARY: Aretha Franklin performs at the Montgomery College Takoma Park/Silver Spring Campus. CAPTION: Aretha Franklin sings at the opening of the new Performing Arts Center, Montgomery College Takoma Park/Silver Spring Campus.

Kraljica soula, američka pevačica Aretha Franklin preminula je danas u svom domu u Detroitu, u 76. godini, saopštila je njena predstavnca za štampu Gwendolyn Quinn, prenosi agencija AP.

Pevačica je, kako je saopšteno, izgubila dugogodišnju borbu sa rakom pankreasa. Poslednji put je nastupila u novembru 2017, na koncertu u organizaciji fondacije za borbu protiv side britanskog muzičara Eltona Johna.

Aretha Frenklin jedna je od najuglednijih pevačica u američkoj istoriji. U karijeri je dobila 18 Grammyja uključujući onaj za životno delo, kao i Nacionalni orden za umetnost, Predsednički orden slobode i članstvo u Kući slavnih rokenrola.

Njeni najveći hitovi su (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, Chain of Fools, Freeway of Love i Respect.

Povezane vesti

Back to Top