Search
Close this search box.

Prijatelj Milan je zbog Gidre planirao da napusti „Žikinu dinastiju“: Isplivali nepoznati detalji

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Filmovi „Žikina dinastija“ i dan-danas se repriziraju na domaćim kanalima, a glumački tandem, Marko Todorović i Dragomir Bojanić Gidra, ostavili su velikog traga.

Marko Todorović preminuo je 2000. godine, a uloga u kultnim filmovima mu je obeležila karijeru.

Marko i Gidra su u filmu bili prijatelji, a kako se govorilo, dobro su se slagali i privatno.

Međutim, jedna trzavica je uzdrmala njihov odnos. U to vreme čekao se slobodan termin kako bi se nastavilo snimanje, a Todorović je navodno želeo da napusti projekat.

„Gidra je te 1985. snimio sedam, osam filmova. Nije znao gde će pre, jer je igrao i neke predstave u pozorištu“, ispričao je tvorac kultnog ostvarenja, reditelj Zoran Čalić, i preneo šta je Marko tada pričao:

„Ranije sam planirao odmor i neću ga pomerati. Možete vi bez mene.“

Međutim, reditelj nije želeo ni da čuje da „prijatelj Milan“ ode, pa ga je ubedio da ostane.

Foto: Printscreen/YouTube/Bo Arsen

„Njegova uloga je bila velika i nije dolazilo u obzir da snimamo bez Marka. Pokušao sam da ga odobrovoljim. Našli smo se nekoliko puta u kafani kako bih omekšao njegov stav. Na kraju smo snimili film koji je doživeo neverovatan uspeh kod publike. Gidra je znao za tu priču i često je podbadao Marka na snimanju. Inače, odlično su se slagali. Pripadali su različitim glumačkim stilovima, ali su na setu i van njega bili sjajna kombinacij“, izjavio je Čalić, piše Mondo.

Nakon što su Gidra i Marko rešili razmirice, nastavljeno je snimanje, a prijatelj Žika se tada u svom stilu obratio prijatelju Milanu:

„A hteo si da pobegneš.“

POSLEDNJE VESTI