Proglas ‘izgubljenog’ britanskog kralja uzdrmao Britance

(foto: WENN)

Američki državljanin Alan V. Evans iz Kolorada objavio je u proglasu u listu Times da je on zakoniti kralj Velike Britanije, a ne kraljica Elizabeta II, a svoje pravo na tron namerava da zatraži nakon njene smrti.


“Želim svima da objavim da sam ja, Alan V. Evans, državljanin Kolorada iz SAD, direktni potomak poslednjeg kralja Velsa Džona Evansa, iz parohije Aberfro. Pored njega, u rodu sam i sa Kunedom Vledigom, osnivačem velškog kraljevstva koji je zaustavio osvajačke nalete Iraca i drugih plemena”, poručio je Evans.

Alan će u roku od mesec dana podneti molbu Britaniji da mu vrati kraljevsko nasledstvo, imanja, Bakingemsku palatu i ostala dobra, a pored toga želi i da mu se prizna kraljevska i plemićka titula.

“Zbog najvećeg i najdubljeg poštovanja prema kraljici Elizabeti II, koja vlada već 65 godina neću odmah tražiti da dođem na presto. Želim da kraljica Elizabeta bude vladarka do kraja života, ali sam ja prvi sledeći u redu za tron. Nakon njene smrti očekujem da ću biti krunisan jer sam ja u stvari pravi naslendik trona, a ne Elizabetin sin Čarls”, poručio je Alan i u svom proglasu pozvao sve narode Ujedinjenog Kraljestva da se raduju zbog dolaska novog kralja.

“Radujte se, Velšani, Škoti i svi Britanci, građani ove velike nacije. Zavladaće demokratija i jednakost, sada je vreme da se vrati pravi monarh. Naša zemlja biće ponovo velika”, dodao je Amerikanac.

Iako su mnogi u prvi mah pomislili da se radi o šali, Alan je prilično ozbiljan u svojim namerama da mu se vrati oduzeto, a u narednom periodu će pokušati da dokaže svoje tvrdnje, što bi moglo da se pretvori u suđenje stoleća, ali čini se da će pre biti samo još jedna senzacija koja će nakratko zasmejati Britance.

*** Ukoliko ste propustili: Bizarni detalji: sahrana kraljice Elizabethe II isplanirana decenijama unazad ***

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.