Regina sve veći favorit za pobedu na Eurosongu!

Sinoć je u prestonici Rusije održano  prvo polufinalno veče Eurosonga. Nije bilo velikih iznenađenja, a što se tiče naših komšija, u finale su se plasirali Bosanci, dok Crnogorka Andrea Demirović i makedonski rokeri Next time ipak nisu prošli dalje. Evo ko se sve plasirao u finale:

Bosna i Hercegovina – „Regina” – „Bistra voda”
Turska – Hadise – „Dum Tek Tek”
Malta – Kjara – „What If We”
Švedska – Malena Ernman – „La Voix”
Jermenija – Inga i Anuš – „Jan Jan”
Finska – „Waldo’s People” – „Lose Control”
Island – Johana – „Is It True?”
Izrael – Noa i Mira – „There Must Be a Another Way”
Rumunija – Elena – „The Balkan Girls”
Portugalija – „Flor-de-lis” – „Todas As Ruas Do Amor”

Predstavnici Bosne grupa Regina je doživela ovacije na sceni i kako se šuška vrlo se lako može desiti da se uprvo oni nađu na pobedničkom tronu u subotu. S druge strane, sam odlazak ove grupe kao predstavnika Bosne i Hercegovine bio je pod velikim znakom pitanja. Naime, bili su otpuženi da je pesma “Bistra voda” kopija (koju u navodnom originalu izvodi Kiki Lesendrić, a komponovao je Mlađan Dinkić), a ja samo moram da dodam da je njihov nastup bio dobar, ali ne i originalan.

Motiv “savremenih revolucionara” u odeći koja podseća na uniforme sa bubnjevima i ostalim revolucionarnim obeležjima je preslikani  Coldplay i njihov stajling koji prati poslednji album “Viva la Vida”. Sva sreća, pa su se setili da za nastup ipak izaberu beli autfit umesto onog koji možete videti u spotu ispod i koji je identičan odeći ekipe iz Coldplay-a. Pogledajte, pa sami uporedite…

coldplay2_1243134c

eurosong001-x

Sve jedno, meni se pesma “Bistra voda” koju izvodi Regina jako svidela… A ko se vama najviše svideo sinoć?

foto grupe Regina: Blic

Povezane vesti

Back to Top