Search
Close this search box.

Sahranjen Nebojša Glogovac

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju sahranjen je glumac Nebojša Glogovac. Sahrani je prisustvovalo više hiljada ljudi koji su došli da odaju poštu velikanu srpskog glumišta.

Opelo je služeno u kapeli Svetog Nikole na Novom groblju, gde su okupljeni izražavali saučešće porodici. Prethodno je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, održana komemoracija koja je trajala nešto više od sat vremena, a završena je gromoglasnim aplauzom koji je trajao 15 minuta.

Upravnica JDP-a Tamara Vučković prva je izašla na pozornicu JDP-a i govorila o Nebojši Glogovcu, nakon što je prikazan insert iz predstave „Hamlet“ u kojoj je igrao glavnu ulogu. Tokom komemoracije su prikazani i odlomci iz predstava „Barbelo, o psima i deci“, „Bure barut“, „Metamorfoze“, „Šine“, i iz filma „Ubistvo s predumišljajem“.

Tanjug

Na kraju komemoracije kojoj je prisutvovaio ministar kulture Srbije Vladan Vukosavljević, na binu je izašao ceo anasmbl JDP-a, i svi su, okrenuti ka fotografiji Nebojše Glogovca, aplaudirali uz pesmu Gabi Novak „Pamtim samo sretne dane“. Pridružila se cela sala uz ovacije i aplauz od 15 minuta.

POSLEDNJE VESTI