Sećate se dvogodišnjaka koji je pušio 40 cigareta dnevno?

Sa samo dve godine pušio je 40 cigareta dnevno (foto: Screenshot)

Ardi Rizal je 2010. godine bio glavna vest mnogih svetskih medija kada je otkriveno da, iako ima samo dve godine, dnevno puši čak dve paklice cigareta.

Indonežanske vlasti, posramljene nakon ovih poražavajućih vesti, odvele su dve godine kasnije dečaka na odvikavanje od nikotinske zavisnosti, ali je on jedan porok uskoro zamenio drugim.

Izveštaji medija navode da je dečak počeo da obilato jede nezdravu hranu, te je u petoj godini imao 24 kilograma, šest više od proseka i preporučene težine za njegov uzrast. Ardijeva majka kaže da je pio tri flaše mleka dnevno i jeo masnu hranu, kao i da je udarao glavom o zid, što je tik koji mu je ostao još iz perioda kada je bio pušač, ako ne bi dobio svoj obrok.

Jedan porok zamenio je drugim (foto: Screenshot)

Dečakova porodica ga je zatim odvela kod nutricioniste koji mu je prepisao strog režim ishrane koji se bazirao na ribi i povrću. Danas, četiri godine kasnije, Rizal je zdrav devetogodišnjak, oslobođen svih poruka. Ima mnogo prijatelja i odličan je učenik i poznat je kao ‘šampion’ u svojoj osnovnoj školi.

A ovako izgleda danas.

Ovako izgleda danas (foto: Barcfort)
Ovako izgleda danas (foto: Barcfort)

Povezane vesti