in

Serena Williams ne proslavlja ćerkin rođendan jer je Jehovin svedok

Serena Williams i njen suprug Alexis Ohanian neće praviti rođendansku zabavu kćerki Alexis Olympiji, koja će ovog vikenda napuniti godinu dana.

„Olympia ne proslavlja rođendane. Mi smo Jehovini svedoci, tako da mi ne radimo to,“ rekla je američka teniserka medijima na konferenciji proteklog vikenda.

Williamsova, koja je prvo dete dobila u 35. godini prošlog septembra, o svom verskom opredeljenju već je govorila za magazin Vogue prošle godine.

„Bitno mi je to što sam Jehovin svedok, ali nisam se mnogo bavila verom, a jako dugo želim,“ rekla je ona i potom dodala da je suprug u potpunosti podržava kada su njena verska ubeđenja u pitanju.

„Alexis nije odrastao ni u jednoj crkvi, ali ima razumevanja i stavlja moje potrebe na prvo mesto,“ rekla je Serena tada.

Prema sajtu Jehovinih svedoka, oni veruju da „Isus nije Svemoćni Bog i da ne postoji biblijska osnova za verovanje u doktrinu o Trojstvu.“ Kada su u pitanju proslave, „Sveto pismo nigde ne spominje da je neki Božji sluga slavio rođendan. Tačno je da se u Bibliji spominju dva rođendana, ali radilo se o osobama koje nisu služile Bogu. Oba ova događaja predstavljena su u negativnom svetlu.“