Search
Close this search box.

Kontroverzni komentar slavnog tenisera o Sereni Williams uzburkao javnost

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

(foto: Wenn)

Nekadašnji teniser John McEnroe je tokom vikenda u intervjuu za NPR izneo neke prilično šokantne stavove o Sereni Williams.

John je trudnu Serenu nazvao ‘najboljom teniserkom na svetu’, ali dodao i da sigurno ne bi bila najbolja da igra protiv muškaraca!  „Najbolja teniserka ikada, bez pogovora. Ali da je u muškoj konkurenciji, bila bi na 700. mestu rang liste“, izjavio je 58-godišnji nekadašnji svetski broj 1 i dodao: „To ne znači da ne mislim da je Serena sjajna igračica. Mislim, ali realnost je da bi nekada bila bolje, nekada lošije rangirana. I, ona bi uvek mogla da pobedi neke tenisere. Mislim da je mentalno neverovatno jaka i da bi lako prevazišla situacije u kojima se pojedini igrači guše, jer ima ogromno iskustvo, mnogo situacija na US Openu-u, Wimbledonu, i drugim turnirima. Ali ako bi bila u baražu, muškom baražu, to bi bila sasvim drugačija priča“, objasnio je svoj stav McEnroe, i izazavao buru svojim komentarom.

(foto: Wenn)

Serena, koja je u šestom mesecu trudnoće, oglasila se povodom Johnovih kontroverzih komentara na Twitteru, napisavši: „Dragi Johne, volim te i poštujem, ali te zaista molim da me poštediš svojih komentara koji uopšte nisu zasnovani na činjenicama. Nikada nisam igrala protiv nekog ko je rangiran ‘tamo’ i nemam vremena za to. Ispoštuj to što sam u drugom stanju i prijatan dan“, napisala je 35-godišnja osvajačica 23 Grend Slem turnira, koja će uskoro na svet doneti prvo dete sa verenikom Alexisom Ohanianom.

McEnroe se, međutim, ti nije zaustavio, već je danas, gostujući u jutarnjem programu CBS televizije, odbio da se izvini Williamsovoj zbog svojih mizoginističkih stavova, rekavši: „Ona je najveća teniserka ikada, ali ne znam zaista šta je izazvalo toliko kontroverze“. O Sereninim tvitovima upućenim njemu, bivši teniser je izjavio: „Uvek je bila jaka na rečima. Ne želim da ulazim u raspravu sa njom jer je u drugom stanju“, objasnio je on i na pitanje voditelja da li bi pristao na duel sa teniserkom, poručio im je da ‘pitaju nekog od aktivnih tenisera, poput Rogera Federera’.

 

POSLEDNJE VESTI