Search
Close this search box.

Serija Jutro će promeniti sve dobila nagradu za doprinos LGBT populaciji

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Nagrada Duga, koja se dodeljuje za doprinos LGBT populaciji, juče je u Skupštini grada Beograda uručena autorsko-producentskom timu serije Jutro će promeniti sve.

Nagrada se simbolično uručuje svake godine 17. maja, na Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije.

„Početna premisa autora ove serije bila je da uradimo iskreno i smatrali smo da je u tom smislu neophodno da se bavimo i pitanjem seksualnosti. Hvala svima koji su to prepoznali i koji su nam dali podršku“, izjavio je jedan od autora serije Vladimir Tagić.

Za nagradu su još bili nominovani Vice Srbija, fotograf Aleksandar Crnogorac i predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

https://www.facebook.com/azdejkovic.predrag/posts/2253860371346160

Članovi žirija ove godine su modna urednica i novinarka Irena Mišović, načelnica Gradske uprave grada Beograda Sandra Pantelić, novinarka Ljiljana Smajlović, naučna savetnica Instituta društvenih nauka u Beogradu Zorica Mršević, novinarka portala Vice Srbija Jovana Šesterikov, izvršni direktor Instituta za evropske poslove Naim Leo Beširi, predsednik Gej lezbejskog info centra Predrag Azdejković, predsednik GSA Lazar Pavlović i direktor Jugoslovenske kinoteke i umetnički direktor FEST-a Jugoslav Pantelić. 

„Značajan deo serije ‘Jutro će promeniti sve’ bavi se istopolnim emotivnim odnosima i prvi put se u domaćim serijama ti odnosi prikazaju među ženskim likovima“, izjavio je Azdejković.

Uručivanju nagrade prisustvovali su gradonačelnik grada Beograda Zoran Radojičić, šefica političkog odeljenja Delegacije EU u Srbiji Nora Hajrinen i šef predstavništva Visokog komesarijata UN za izbeglice u Srbiji Hans Fridrih Šoder.

Radojičić je istakao da je ponosan što je grad Beograd dao veliki doprinos prethodnih godina u razvoju i prihvatanju osoba LGBT populacije.

Dodao je da je važno da svi imaju iste mogućnosti za napredak, bez obzira na rasu, veroispovest ili seksualno opredeljenje.

Hajrinen je izjavila da LGBT populacija ne treba da bude tolerisana, već poštovana.

POSLEDNJE VESTI