Srpska premijerka Ana Brnabić i njena devojka Milica očekuju bebu

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Iako istopolne zajednice u Srbiji nisu priznate, ne mogu da sklope životno partnerstvo, nije im je dopušteno usvajanje dece, srpska premijera Ana Brnabić i njena partnerka Milica Đurđić navodno očekuju bebu.

Prema pisanju magazina Gloria, Milica se podvrgla vantelesnoj oplodnji, zbog čega se već neko vreme ne pojavljuje sa Brnabić u javnosti. U Kliničkom centru Srbije, u Centru za radiologiju i magnetnu rezonancu gde je Milica zaposlena, ovom magazinu je potvrđeno da je ona otišla je na trudničko bolovanje.

Ipak, izostala je potvrda ove informacije – ali ne i zahvalnica.

„Premijerka i dalje ostaje pri stavu da ne priča javno o privatnim stvarima. U svakom slučaju hvala na lepim željama,“ rekli su za Gloriu u Aninom kabinetu kada su pozvali da čestitaju premijerki i njenoj partnerki.

Iako je prva otvoreno LGBT premijerka u državi, Brnabić je neretko nemi činovnik Vlade Republike Srbije, pa se čini da LGBT prava nisu u fokusu njenog kabineta, posebno imajući u vidu da je jedan od ministara Nenad Popović u više navrata uputio uvrede ne samo LGBT populaciji već i Brnabić lično. Njegovo izvinjenje je izostalo.

Podsetimo, ministar za inovacije Nenad Popović negodovao je zbog promocije slikovnice u kome su prikazani istopolni parovi i rekao da se mora stati na put “onima koji žele da nas ubede da je u redu da ‘Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata’”.

POSLEDNJE VESTI