Prati nas

LGBT+

Srpska premijerka Ana Brnabić i njena devojka Milica očekuju bebu

Iako istopolne zajednice u Srbiji nisu priznate, ne mogu da sklope životno partnerstvo, nije im je dopušteno usvajanje dece, srpska premijera Ana Brnabić i njena partnerka Milica Đurđić navodno očekuju bebu.

Prema pisanju magazina Gloria, Milica se podvrgla vantelesnoj oplodnji, zbog čega se već neko vreme ne pojavljuje sa Brnabić u javnosti. U Kliničkom centru Srbije, u Centru za radiologiju i magnetnu rezonancu gde je Milica zaposlena, ovom magazinu je potvrđeno da je ona otišla je na trudničko bolovanje.

Ipak, izostala je potvrda ove informacije – ali ne i zahvalnica.

“Premijerka i dalje ostaje pri stavu da ne priča javno o privatnim stvarima. U svakom slučaju hvala na lepim željama,” rekli su za Gloriu u Aninom kabinetu kada su pozvali da čestitaju premijerki i njenoj partnerki.

Iako je prva otvoreno LGBT premijerka u državi, Brnabić je neretko nemi činovnik Vlade Republike Srbije, pa se čini da LGBT prava nisu u fokusu njenog kabineta, posebno imajući u vidu da je jedan od ministara Nenad Popović u više navrata uputio uvrede ne samo LGBT populaciji već i Brnabić lično. Njegovo izvinjenje je izostalo.

Podsetimo, ministar za inovacije Nenad Popović negodovao je zbog promocije slikovnice u kome su prikazani istopolni parovi i rekao da se mora stati na put “onima koji žele da nas ubede da je u redu da ‘Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata’”.

loading...
5 komentara

5 Comments

 1. noname

  04. 02. 2019. at 14:37

  treba stati nenadu popovicu na put i skloniti ga iz medija i sa pozicije ministra.

 2. Dr Miggyy

  04. 02. 2019. at 17:30

  Dami, doktorki Milici Đurđić, kako kažu partnerka premijer(u)ki Srbije, očekuje bebu, a šta očekuje Brnabić. Ovo je, osim ekonomskog, privrednog i svakog napretka u zemlji, napredujemo i u pogledu roditeljstva. Milici želim zdravu trudnoću i porođaj, a Brnabićki ne znam šta da poželim? U svakom slučaju nek se rađaju deca, čija su nije bitno, i onako nas je sve manje. Srećno damo dr Milica!

 3. Mina

  04. 02. 2019. at 21:38

  Pa, kakve veze sa tim ima Brnabićeva? Osim što će čuvati iličino dete. Biološki, nema veze sa celom pričom. To je Miličina i nečija beba, ako dobro razumem?

 4. yy

  05. 02. 2019. at 09:43

  Mina nemoj biti tako javno glupa.

 5. mira

  17. 02. 2019. at 20:26

  Brnabicka je fizicki gledano najverovatnije tranvestit ali bez mus..h pol..h organa pa je njegova devojka Milica morala sa muskarcem da se pari, ali da dete raste u nenormalnom okruzenju je osuda za to dete koje se nije ni pitalo da li bi odrastalo i vaspitavalo se od strane dve spodobe.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije LGBT+

To Top