Search
Close this search box.

Zvezde u Srbiji koje su podržale LGBT zajednicu i PRAJD 2019

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Inicijativa „Da se zna“ pokrenula je nedavno svoju veliku kampanju „Ne odričem se“ u cilju promocije LGBT populacije.

Cilj kampanje je predstavljanje ponosnih roditelja koji uprkos seksualnoj orijentaciji svoje dece ne žele da ih se odreknu!

Ideja se zasniva na puštanju oglasa u dnevnim novinama, a prvi štampani mediji koji se priključio inicijativi je dnevni list Danas.

Mnoge javne ličnosti u Srbiji poput Kije KockarBojane Vunturišević ili Nataše Bekvalac takođe su odlučile da daju svoju javnu podršku kampanji, pa su tako društvene mreže bile preplavljene fotografijama oglasa iz ovog medija.

Nataša Bekvalac bila je jedna od prvih koja je na svom instagram storiju odlučila da podrži inicijativu.

Zatim su joj se pridružile i Bojana Vunturišević – koja je nedavno objavila i svoju novu pesmu Promašaj a u čijem je spotu prmovila crossdressere i trans žene – ali i Kristina Kija Kockar koja je prošle godine nagrađena počasnom titulom „gej ikone godine“ zbog svog doprinosa LGBT populaciji.

Nije strano da sve više domaćih javnih ličnosti učestvuje u promociji ove manjinske zajednice, pa je tako prošle nedelje Dušica Jakovljević u live prenosu na nacionalnoj televiziji pokazala gej zastavu i rekla da „nije bitno ko je kakve seksualnosti, važno je da širimo ljubav.“

https://www.instagram.com/p/BzB1SiHAr-6/?utm_source=ig_embed

Jedna od najvećih gej ikona domaće muzičke scene svakako je i Jelena Karleuša koja se godinama unazad zalaže za bolji status LGBT zajednice u Srbiji, a ona je takođe bila i „kuma prajda“ 2017. godine.

https://www.instagram.com/p/BZJLpkdFqqY/?utm_source=ig_embed

Reperka Sajsi MC je takođe jedna od vodećih predvodnika gej aktivizma kada je muzička scena Srbije u pitanju, pa je tako više puta javno govorila o podršci LGBT zajednici, ali i objavljivala pesme i spotove koje su mnogi smatrali „skandaloznim.“

Interesantno je i da je narodni pevač Bora Drljača nedavno izjavio da podržava gej brakove.

Zastupam liberalan stav i podržavam gej zajednicu, a davno su prošla vremena kada se o tome nije govorilo. Kada je reč o ljubavi, nevažno je da li je između pripadnika istog pola. Dozvolio bih i gejevima da usvajaju decu jer je bolje da najmlađi rastu u porodici i okruženi ljubavlju,” rekao je on, ali tu se nije zaustavio.

Pogotovo bih prednost dao imućnim gej parovima jer su sirotišta prepuna dece koja su gladna, žedna, gola i bosa” , izjavio je on.

Pored toga, na jučerašnjem Prajdu u Beogradu pojavila se i pevačica Goca Tržan koja je zajedno sa gej aktivistom Predragom Azdejkovićem prošetala ulicama Beograda i izjavila da podržava gej brakove.

https://www.instagram.com/p/BzSqO0AIjZo/

Na Instagramu joj se pridružila i Tijana Bogićević koja je objavila fotografiju sa opisom „ljubav je ljubav“ u duginim bojama.

https://www.instagram.com/p/BzS8B66pITz/

POSLEDNJE VESTI