Prati nas

Bizarno

Skandal: Tamnoputoj glumici izbeleli kožu za naslovnu stranu

It don't matter if you are black or white (foto: jezebel)

It don’t matter if you are black or white (foto: jezebel)

Lavinom negativnih komentara zasuta je redakcija magazina In Style nakon što se na naslovnoj strani našla glumica Kerry Washington. 

Tamnoputa glumica, našoj publici najpoznatija po seriji Red i zakon i filmu Fantastična četvorka, na novoj naslovnici i nije baš tako tamnoputa. Upravo taj potez, shvaćen kao rasizam, izazvao je kritike brojnih čitalaca ovog magazina, ali i internet komentatora.

“Zašto je ona bela na ovoj fotografiji?”, pitaju se mnogi.

Međutim, svoje fanove je umirila sama glumica koja se složila sa urednikom In Style magazina koji je povodom ove situacije objavio sledeće saopštenje:

“Iako nismo digitalno posvetleli njen ten, naše osvetljenje tokom fotografisanja je doprinelo tome da njena koža izgleda svetlije. Potpuno razumemo zašto je sve ovo povredilo nečija osećanja. Čitamo sve ono što nam pišete i cenimo to. Obećavamo da će ovo iskustvo pizitivno uticati na naš dalji rad i na način na koji ćemo predstavljati žene ubuduće.”

Ovo je naslovna strana koja je izazvala nezapamćenu pompu, a strasti su se smirile nakon ovog saopštenja.

Isuviše bela (foto: InStyle)

Isuviše bela (foto: InStyle)

8 komentara

8 Comments

 1. sasa

  06. 02. 2015. at 21:06

  Zaista ne znam zasto to rade vise. Jbt pa predsednik im je crnac 21 vek ljudiii

 2. Ja

  06. 02. 2015. at 22:15

  Stvarno svasta, koje gluposti. Radili sliku u LightRoom-u, i svestlost se tako prelama da izgleda svetlije. Naravno da se vidi da nije belkinja, ali ni ona sama nije ona bas bas crnkinja, vec melaskinja.

 3. bullshit

  06. 02. 2015. at 22:40

  Ma daj. Foto urednici u 99% slucajeva na koverima kako nasih tako i stranih izdanja popularnih beauty and fashion casopisa, ali ako nesto nije za osudu onda je to ova fotografija gde uopste nije preterano izbeljena koza. Zena podseca na sebe. Da ne napisem gotovo je ista. Tacka.

 4. Elma

  07. 02. 2015. at 00:37

  A hajmo sada zamisliti,drugačiji slučaj…….Hmmm,ne možemo.Da se razumijemo,ja tolerišem apsolutno sve,ali zašto dokzati da si veći Afroamerikanac od bilo kojeg drugog.A ako se priča o negativnim konotacija ma po osnovi boje kože o tamnoputim ljudima,zar niko i bijelce ne osuđuje zašto što su bijelci??Naravno da jeste.I to vam ne daje za pravo da vrijeđate ljude,ali niti za rasizam ili ksenofobiju,su već odavno tu.Isto kao na fobičnome,indoktriniranom Balkanu,samo je bitno dokazati da ste što veći Srbin,Hrvat,Bošnjak itd…Isto u Americi,ako ste Afroamerikanac,pa morate biti za ljestvicu viši na toj skali i veći Afroamerikanac nego svi drugi i prevashodno tome upotrijebiti prefiks “Nigga”,jer je to dokaz pameti.Eto,mi se njima smijemo radi ovog,a nama se cijeli svijet smije na ovome ludome Balkanu,Mada ovo nema veze sa ovim,ali u pomenutom kontekstu.

 5. iva

  07. 02. 2015. at 05:11

  Nista novo to stalno radi Negronce pardon Beyonce

 6. iva

  07. 02. 2015. at 05:20

  Srbija je siromasna zemlja ali mi smo Istocni Sloveni kao i Rusi znaci jedni od najbeljih naroda na svetu i trebamo da budemo srecni sto smo rodjeni tu gde smo rodjeni . Ipak smo mi superiorna raza od evro-indijanaca zvanih Latinosi, Crnaca i meleza..
  Ziveo rasisam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Djole

  07. 02. 2015. at 18:04

  Ljudi su postali mnogo osetljivi.

 8. neka...

  07. 02. 2015. at 21:10

  Ahahahah BAS je poznata po “Redu i zakonu”…glumila u jednoj epizodi…Ona sad ima hit seriju “Scandal”

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top