Search
Close this search box.

Survivor: Dan za surfing, Stanija i Žare u svađi!

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Pročitajte šta se sinoć dešavalo u novoj epizodi rijaliti serijala Survivor!

„A? Jesam li vas iznenadio? Milanovo je pitanje članovima Boruke posle plemenskog, na kojem je iskoristio tajni imunitet.

„Ne“, kaže mu Neven. „Znam kakav si. Znao sam da ti ne bi odustao od traženja imuniteta. Još kad si rekao da si tražio samo sat i po, to mi je bilo najsumnjivije.“

Milan ga pita da li se dogovarao s Markom i Martinom, Neven potvrđuje, ali dodaje da je to normalno i podseća da se i Milan i Vlada dogovaraju sa Ognjenom i Sebastijanom. Ava je smorena i tužna zbog Markovog izbacivanja.

A političar stiže kod Odbačenih. Većina spava, samo je Jelena budna. Ona po običaju negativno reaguje na pridošlicu i kaže mu kako ne može da spava u kampu, već mora negde drugo da nađe svoje mesto.

„Običaj je da se prvo veče spava tamo gde sam ja spavala!“ saopštava mu šminkerka novo, izmišljeno pravilo trećeg ostrva.

Marko je kulira i priča na koji je način izbačen iz Boruke, kako je znao da Milan ima imunitet, ali da nije hteo da svoja dva glasa da Vladi. Ni dolazak novog člana nije smirio strasti među odbačenima. Stanija i Žare su i dalje na ratnoj nozi i ne treba im razlog za svađu. Ako ga nema, oni ga izmisle! Žare ne bira reči u raspravi, a Stanija se sve više nervira i žestoko brani.

„Rekla sam vam da će se u Beogradu naći neko da vas išamara. Možete vašu ženu i ćerku da nazivate tim rečima, ali mene ne! Lako vam je ovde da me napadate kad sam sama i nezaštićena. Dođite u Beograd pa tamo pokušajte! I sklonite se od mene, ostavite me na miru!“ vikala je starleta.

Marko je, malo je reći, iznenađen količinom zlobe na trećem ostrvu, a Žare daje svoje objašnjenje netrpeljivosti prema Staniji.

„Ona je ispala zbog hrane i velikog jezika koji joj je brži od pameti. Voli da pametuje, a nije svesna svojih mana. Ona više nema šta da pokaže. Ostalo joj je samo da stoji oko onog lonca i da priča: ‘Ja kuvam’.“

U Matambu i Boruki biraju nove poglavice. Kod ljubičastih opet ne dolaze žene do izražaja, jer tu su Ogi i Sebastian, a pošto je hrvatski snouborder bio vođa prošle nedelje, sada se pleme jednoglasno odlučuje za srpskog rukometaša. Kod narandžastih izbor nije tako lak. Iako su na plemencu svi podržali Martinin predlog da novi poglavica bude Neven, deo Boruke sada menja mišljenje i ponovo bira Vladu. Poruka koju dobijaju glasi: “Danas se David bori protiv Golijata!”. Ne mogu da odgonetnu kakvu im borbu nagoveštava, a brine ih da li im poruka govori o trenutnom odnosu snaga dva plemena. A do borbe vreme provode u svađi! Na opšte iznenađenje, sukob izbija između ostatka Matamba, Nevena i Martine. Neven prebacuje pevačici da se nije dovoljno borila da on postane poglavica i smatra da ga je izdala. Martina mu pokušava objasniti da je dala sve od sebe, i ta rasprava je toliko potresla da je zaplakala i tako u suzama otišla u šetnju, moleći kamere da je ne prate. Milan i Vlada su začuđeni Nevenovom reakcijom, jer smatraju da se Martina do kraja zauzela za njega, ali da nije mogla promeniti njihovo mišljenje o izboru vođe i da je glasanje bilo fer.

„Neven je sada jedan korak bliži napuštanju plemena zbog ovog što je uradio, ali za sve postoji izvinjenje. Ako se to bude desilo, stanje se može promeniti, ali u ovom trenutku on je najugroženiji u plemenu“, kaže Vlada.

Tako rastrojeni zbog svađe dolaze na novu borbu za nagradu sa Matambom. U igri se koriste praćka, loptice i mreže. Dva takmičara istovremeno iz praćke izbacuju loptice, koje ostali hvataju. Jedna loptica-jedan poen, a igra se do 10. Nagrada je veoma zanimljiva: surfovanje na plaži Pavones, na koju dolaze svi surfer sveta, jer je druga po dužini talasa. Imaće i instruktora surfinga, a posle svega pobednika čeka lagani ručak.

Loptice su bacali Kristina i Milan. Prve dve je uhvatio Vlada, a sledeće tri Ogi I Nikola. Ubrzo Matambo povećava vođstvo na 5:2, Vlada smanjuje na 5:3, ali Nikola drži odstojanje (6:3). Naredne loptice završavaju opet kod Nikole I Vlade, ali i Martine i to je 7:5 za ljubičaste. Pri rezultatu 8:6, Avu udara loptica u grudi, ona ostaje bez daha, pa lekarska ekipa mora da reaguje. Posle kratkog predaha borba je nastavljena, a Šoć i Kajganić donose tri vezana poena za Matambo i sa rezultatom 11:6 osvajaju odlazak na surfing.

Na plaži ih je čekao instruktor Esteban Mora, koji im je pokazao osnove ovog sporta, a zatim je ekipa pokušala zajahati talase. Sebastian je bio najsrećniji jer mu je to bila životna želja, a najbolje se na dasci snašla Aleks.

U Boruki dan nije prolazio tako opušteno. Ipak, Neven i Martina su na kraju seli i porazgovarali o nesporazumu, te ponovo uspostavili prijateljski odnos.

„Osećaj tuge i ljutnje me je prošao veoma brzo, ali on će se sad morati dokazati plemenu. Danas nije reagovao kako treba, ne prema meni, to je bilo i prošlo, nego prema drugima. Sad mora dati sve od sebe“,  zaključuje Martina.

POSLEDNJE VESTI