Tanja Banjanin: Muzika je moje skrovište!

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Pop pevačica Tanja Banjanin vratila se na domaću muzičku scenu i unela je pravo osveženje. Većina fotografija koje možete videti su sa jučerašnje promocije njenog novog albuma „Igra“, na splavu Amsterdam gde je Tanja predstavila svoje saradnike i družila se sa novinarima.

Razgovor sa Tanjom sam obavila u Vrnjačkoj Banji kada je bila jedan od učesnika Radijskog fastivala. Pročitajte šta ima novo kod nje…

Vaš povratak na scenu obeležile su odlične rekacije na vaše nove pesme, a pogotovo na osveženi stajling koji je osmislio modni dizjanjer i stilista Mladen Milivojević Baron. Koje reakcije su Vam draže?

Da, zaista mi jako prijaju pohvale, naročito one koje se tiču mog izgleda i stajlinga. Posebno zbog toga što sam tek sada shvatila da nisam imala dovoljno vremena da o mom povratku razmišljam i zbog rada na ploči i zbog svojih privatnih stvari, porodica, deca. Sada sam shvatila da je to u stvari velika odgovornost, vratiti se posle toliko godina. Razumljivo je da sam se pitala da li su me zaboravili, ili nisu, da li će im se svideti ili neće… Ipak nisam iznenađena reakcijama, nadala sam se tome i verovala sam u to. Zadovoljna sam ovim albumom i nikad ga ne bih izdala da se meni nije svideo i to je meni uvek najvažnije.

Muzika je u Vašem životu ipak uvek bila prisutna?

Da tu mi je skrovište, čak i da mi neko naudi, ja bih se u sebe ušuškala i rekla „ok mi je, ja sam zadovoljna“. Ponovo sam okupila bend sa kojim sam radila gotovo bez prestanka, tako da zapravo nisam ni izlazila iz muzike.


Na Vašem novom albumu „Igra“ postoji zavidan spisak saradnika kao što su Dejan Cukić, Aleksandra Milutinović, Nikola Čuturilo Čutura. Pesma „Ljubavna“ se već izdvojila kao prvi hit sa ovog albuma. Da li mislite da Vaše nove pesme mogu da nadmaše Vaše stare hitove?

Daj bože, da bude tako. Ipak mislim da će vreme pokazati da li su te pesme nadmašile stare hitove. Moja pesma „Ja činim sve“ stara je 13 godina, ipak kada je danas negde otpevam, svi opet „seku vene“. Tako da nadam se da će i neka od ovih pesama to postići. Vidim da je „Ljubavna“ jak konkurent za tako nešto.

Dok nas dve pričamo, upravo proglašavaju pobednika takmičenja „Stars“, ovde u Vrnjačkoj Banji. Šta predviđate svojim mlađim kolegama? Bilo je više talent programa tog tipa, ali niko od tih darovitih pevača i muzičara nije do sada napravio neke izuzetne uspehe. Zašto je to tako?

I o njima, a i o nama, muzičarima sa nekakvim karijerama društvo ne brine, ništa nije izregulisano, ništa nije postavljeno kako treba. U suštini su oni prepušteni sami sebi, u zavisnosti od toga koliko su sposobni, ne u smislu muzike, već u menadžerskom smislu. Takođe i sreća je jako bitan faktor. Neke stvari treba da se poklope baš u pravo vreme. Vidim da se neki razočaraju, jer im ovakvi programi pružaju puno nade, a posle uslede razočarenja. Moraju da se naoružaju strpljenjem, kao i svi mi, samo je to kod nas starijih išlo postupno. Bitno je strpljenje, da nauče da gube, da nauče da se podižu, da nauče da pobeđuju.

Nije lako preživeti poraze, ipak mislite li da se Vaš posao puno razlikuje od nekog drugog?

Ne mislim da se ovaj posao razlikuje puno od bilo kog drugog posla u Srbiji, u suštini. Na kraju je bitan samo rad. U svakom drugom poslu imate uspone i padove, i ima se sreće i nema se sreće, samo je važno sanći se u tome najbolje što umeš.

Koji su Vaši planovi u skorijoj budućnosti?

Izašao je jedan spot za opesmu „Pamtim“, uskoro sledi još jedan. Posle promocije albuma, slede koncerti. Oni koji mene vole, najviše vole da me slušaju uživo, ponovo sam okupila bend sa kojim sam radila praktično bez prekida. Jedva čekam koncerte ovog leta, jer jako volim da pevam uživo i mislim da bolje i otpevam pesmu uživo nego u studiju…

POSLEDNJE VESTI