Prati nas

Teško detinjstvo Seke Aleksić: Rasla u kući bez WC-a i šporeta, kupala se u koritu

Život

Teško detinjstvo Seke Aleksić: Rasla u kući bez WC-a i šporeta, kupala se u koritu

FOTO KURIR

Svetlana Seka Aleksić sada uživa u luksuznom životu, ali nekada nije bilo tako. Ona je detinjstvo, nakon što je pobegla iz ratom zahvećnog Zvornika, provela u bedi, u selu Lipolist kraj Šapca.

Njene nekadašnje komšije za pevačicu, koja se izdigla iz blata i radom stekla sve ono što danas ima, imaju samo reči hvale.

Prema priči starijih meštana, pevačicina majka Ibrima baš se mučila tokom odgajanja Seke i njenog brata. Oni su se zbog nemaštine često selili, a najduže su se zadržali u jednoj maloj oronuloj kući.

“Seka je s porodicom prvo živela u jednoj sobi u školskom dvorištu koje više nema, gde nije imala WC ni šporet, a spavala je na strunjačama. Kupala se u koritu. Često je bila gladna. Potom se preselila kod mog komšije u dvorištu, a onda u trošnu kućicu”, rekao je jedan stariji čovek, koji je zamolio da mu se ne objavljuje ime, i pokazao nam njen nekadašnji dom.

“Nije imala novca, ali je ipak uvek bila raspoložena. Svi su je voleli. Seka je bila dobar đak i uvek je volela da peva. Svima je drago što je uspela u životu. Zaslužila je sve najlepše jer se njena majka dosta namučila u životu sa decom i mužem, koji je voleo da popije. Njen pokojni otac Milorad odselio se u Loznicu”, kaže on, a piše Kurir.

Pevačica je pre četiri godine posetila svoje selo jer je želela da kupi jedan kafić.

“Videli smo je u belom “mercedesu”. Čuli smo da se raspitivala za jedan kafić koji je planirala da kupi, ali na kraju ga nije uzela. Znam da je želela da ima nešto svoje, a inače je ranije dosta pomagala ljudima koje poznaje ceo život”, kaže konobar iz lokalnog bara.

Ibrima je, nakon što se razvela, započela život sa izvesnim Nedeljkom Ignjatovićem.

“Seka je s porodicom u kući pokojnog Nedeljka živela tri godine. Znam da je bila dobro i poslušno dete. On ju je vozio u Zvornik i Loznicu kada je snimala ploče i imala gostovanja. Dosta joj je pomogao. Kada se njena majka rastala sa njim, i Seka je otišla. Nije mu bila na sahrani, mislim da nije ni znala da je preminuo”, rekli su u Lipolistu.


3 komentara

3 Comments

 1. noname

  20. 03. 2019. at 21:07

  Tračaro baš ti je glup ovaj tekst!!! Ti si kao jela zlatnom kašikom??? Seka je uspela u životu, usudi se to da napišeš!

 2. dzej-kej

  21. 03. 2019. at 08:11

  koliko vam dara platila za ovaj tekst?

 3. Maja

  21. 03. 2019. at 13:44

  To znaci nesto sto ljudi imaju da kazu lepe reci o njoj. Bravo Seko !

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Život

To Top