Trijumfovala Bajka!

Kao i što se očekivalo pobednik ovogodišnjeg Eurosonga u Moskvi je Norveška! Preslatki Aleksander Ribak publiku u sali je oborio sa nogu svojim nastupom, ali izgleda da je tako bilo i sa onima koji su Evroviziju gledali od kuće, jer je Norveška bila ubedljivi pobednik. Norveška je imala čak 387 bodova, 169 bodova više od drugoplasirane! Drugo mesto zauzela je Johana sa Islanda sa pesmom “Is it true”, dok su treće mesto zauzeli duet Ajsel i Araš iz Azerbejdžana sa pesmom “Always”.

aleksander-ribak

Finalno veče je bilo krajnje zanimljivo, a obeležilo ga je to što je predstavnica Ukrajne pevala bolesna, Diti Von Tiz nije bilo dozvoljeno da se skine i to što je prvi put početak glasanja objavljen iz svemira.

Naime, seksi lepotica Svetlana Loboda koja je nastupala za Ukrajinu se noć pred nastup toliko loše osećala da je u njenu hotelsku dolazila hitna pomoć. Ipak nekako je u manje od 24 sata uspela da se oporavi i nastupi onako energično i ubedljivo. Iako sam najavila striptiz Dite Von Tiz tokom nastupa Nemačke, to se ipak nije desilo. U poslednjem trenutku organizatori su odustali od te ideje, jer je to ipak bilo previše eksplicitno za šou kao što je Eurosong. I još jedalj detalj koji ću izdvojiti kao najzanimljiviji sinoć, to je da je glasanje otpočelo kad su astronauti iz Međunarodne kosmičke stanice poručili: “Evropo počni da glasaš!”

Od naših komšija Bosna i Hercegovina je prošla odlično i zauzela deveto mesto, dok je Igor Cukrov koji je nastupao za Hrvatsku zauzeo 18. mesto.

A kako je glasala Srbija?

Danska          1 poen
Rumunija     2 poena
Francuska    3 poena
Azerbejdžan 4 poena
Hrvatska      5 poena
Grčka            6 poena
Malta            7 poena
V. Britanija  8 poena
Norveška    10 poena
BiH               12 poena

I još jednom poslušajte pobedničku pesmu- Aleksander Ribak sa svojom Bajkom:

Povezane vesti

Back to Top