Prati nas

Evrovizija

Šta se krije iza logoa koji je Ukrajina napravila za ovogodišnji Eurosong?

Ovogodišnje takmičenje održava se u Ukrajini (foto: Instagram/eurovision)

Ovogodišnje takmičenje održava se u Ukrajini (foto: Instagram/eurovision)

Ovogodišnje takmičenje za Pesmu Evrovizije biće održano u Kijevu, prestonici Ukrajine, a organizatori su objavili kako će glasiti slogan ove manifestacije, čiji naziv kao i logotip oslikavaju na najbolji način ukrajinsku kulturu, stavove i tradiciju.

Celebrate Diversity (Slavimo različitosti) biće slogan Evrovizije 2017, a učestvovaće 43 zemlje. Izvršni supervizor takmičenja Jon Ola Sand povodom ovoga rekao je: “Pojam slavljenja različitosti izgrađen je i nadovezuje se na prošlogodišnju temu Come Together i u centru je evrovizijskih vrednosti: uključuje sve zemlje širom Evrope i ujedinjuje ih slaveći naše razlike i divnu muziku”.

Ovo će dakle biti centralna poruka događaja, upotpunjena vizuelnim identitetom –  tradicionalnom ukrajinskom ogrlicom  Namysto i ona će biti zaštitni znak muzičkog takmičenja. Namysto ne predstavlja samo komad nakita, već je njegova simbolika vrlo značajna za ukrajinski narod, predstavlja i zaštitnu amajliju i simbol je lepote i zdravlja. Izrađena je od raznovrsnih perli, svaka je drugačijeg izgleda pa na taj način simbolizuje i različitost i individualnost.

Izvršna producentkinja Victoria Romanova rekla je da logo predstavlja kombinaciju tradicionalnih i modernih elemenata, oslikava ukrajinsko društvo i glavni lajtmotiv Evrovizije 2017. u Kijevu. Dve najbolje agencije za kreativni dizajn Republique i Banda udružile su se kako bi stvorile slogan i dizajn loga.

Izvršni producent Oleksandr Kharebin poručio je da željno iščekuje sve učesnike koje će svojim kulturom i muzikom dopreniti stvaranju fenomenalnog šoua i na taj način slaviti raznolikost, te kreirati nezaboravno takmičenje.

31.januara u 11 časova će se u Column hali gradske administracije Kijeva odlučiti raspored zemalja po polufinalima. Eva Louise Erlandsson Slorach, predsednica gradskog veća Stokholma će predati ključeve gradonačelniku Kijeva Vitaliy Klychko.

loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije Evrovizija

To Top