Search
Close this search box.

Šta se krije iza logoa koji je Ukrajina napravila za ovogodišnji Eurosong?

Ovogodišnje takmičenje održava se u Ukrajini (foto: Instagram/eurovision)

Ovogodišnje takmičenje za Pesmu Evrovizije biće održano u Kijevu, prestonici Ukrajine, a organizatori su objavili kako će glasiti slogan ove manifestacije, čiji naziv kao i logotip oslikavaju na najbolji način ukrajinsku kulturu, stavove i tradiciju.

Celebrate Diversity (Slavimo različitosti) biće slogan Evrovizije 2017, a učestvovaće 43 zemlje. Izvršni supervizor takmičenja Jon Ola Sand povodom ovoga rekao je: „Pojam slavljenja različitosti izgrađen je i nadovezuje se na prošlogodišnju temu Come Together i u centru je evrovizijskih vrednosti: uključuje sve zemlje širom Evrope i ujedinjuje ih slaveći naše razlike i divnu muziku“.

Ovo će dakle biti centralna poruka događaja, upotpunjena vizuelnim identitetom –  tradicionalnom ukrajinskom ogrlicom  Namysto i ona će biti zaštitni znak muzičkog takmičenja. Namysto ne predstavlja samo komad nakita, već je njegova simbolika vrlo značajna za ukrajinski narod, predstavlja i zaštitnu amajliju i simbol je lepote i zdravlja. Izrađena je od raznovrsnih perli, svaka je drugačijeg izgleda pa na taj način simbolizuje i različitost i individualnost.

Izvršna producentkinja Victoria Romanova rekla je da logo predstavlja kombinaciju tradicionalnih i modernih elemenata, oslikava ukrajinsko društvo i glavni lajtmotiv Evrovizije 2017. u Kijevu. Dve najbolje agencije za kreativni dizajn Republique i Banda udružile su se kako bi stvorile slogan i dizajn loga.

Izvršni producent Oleksandr Kharebin poručio je da željno iščekuje sve učesnike koje će svojim kulturom i muzikom dopreniti stvaranju fenomenalnog šoua i na taj način slaviti raznolikost, te kreirati nezaboravno takmičenje.

31.januara u 11 časova će se u Column hali gradske administracije Kijeva odlučiti raspored zemalja po polufinalima. Eva Louise Erlandsson Slorach, predsednica gradskog veća Stokholma će predati ključeve gradonačelniku Kijeva Vitaliy Klychko.

POSLEDNJE VESTI