Search
Close this search box.

Učinite oči vizuelno krupnijim uz pomoć make up-a!

Nauči kako da naglasiš oči senkama! (foto: Imgbucket.com)

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Nauči kako da naglasiš oči senkama! (foto: Imgbucket.com)

Ukoliko vam se čini da vam  oči izgledaju previše sitno, uz pravilno nanošenje senke, vi možete stvoriti takav efekat da vam oči vizuelno izgledaju puno krupnije. Sve što vam je potrebno su odgovarajuće senke za oči i četkica za njihovo nanošenje.

baner468x60

Kako da uz pomoć senke za oči učinite oči vizuelno krupnijim?

Uz nekoliko pravih poteza i odgovarajuću šminku vaše oči će zaista dobiti drugu dimenziju i vizuelno će se “otvoriti”. Pogrešno šminkanje, sa druge strane, učiniće da izgledate umorno ili starije.

Tamniju senku (preporučujemo neku izražajniju nijansu, kao što je braon ili tamno siva senka) nanosite tako što ćete vrh četkice nasloniti na sam spoljašnji ugao, odnosno kraj donjeg kapka i povući preciznu liniju prema spoljašnjem uglu obrve. Pravac poteza, ne sme da odstupa od pravca tačke u kojoj je kraj obrve. Pritom, potez četkice treba da se završi malo iznad tačke koja prestavlja sredinu između spoljašnjeg ugla donjeg kapka i spoljašnjeg ugla obrve.

make-up

Kada ste napravili opisani potez, napravite sledeći. Ovaj potez, treba da započnete u tački u kojoj ste prekinuli prethodni potez. Odatle, četkicom sa tamnom senkom povucite liniju prema unutrašnjem uglu gornjeg kapka, ali samo do njegove sredine, ne do unutrašnjeg ugla oka. Na kraju, četkicom izblendujte iscrtani okvir senke u pregibu oka. Na preostali unutrašnji deo kapka i unutrašnji ugao oka nanesite senku u zemljanim tonovima, belu, bež ili svetlo roze.

Uz liniju donjeg kapka u spoljašnjem uglu oka tamnijom senkom povucite kratku liniju tik uz ivicu trepavica. Nikako ka unutrašnjem uglu oka.

Ovakvo šminkanje, posebno će vam dobro poslužiti prilikom nanošenja večernje šminke ili šminke za svečane prilike. Preko dana, izbegavajte, ovakav make up, jer bi mogao da izgleda previše naglašeno i napadno.

make-up-tracara

Dodatni saveti za vizuelno krupnije oči:

  1. Obrve uvek treba da budu uredne i oblikovane. Na taj način oči dolaze do uzražaja.
  2. Na regiju ispod obrva i od obrva prema korenu nosa nanesite svetlu senku ili hajlajter. Ako koristite senke, ispod obrva uvek ide mat a na kapak može i sedefasta senka. Tako će vaše oči izgledati otvorenije i vizuelno šire.
    3. Ajlajner nanosite od polovine kapka ka spoljašnjem delu oka ili ako ga već nanosite od početka, počnite sa tankom linijom koja postaje sve deblja i koja se u spoljašnjem uglu oka završava kosom linijom.
  3. Na suzni kanal donjeg kapka nanesite belu, bež ili svetlo roze olovku za oči. To će momentalno “otvoriti” oko. Na to mesto nikako nemojte stavljati crnu olovku.
  4. Koristite maskare koje stvaraju efekat gustih i produženih trepavica, tzv. efekat veštačkih trepavica, u tamnim nijansama. Važno je da maskaru precizno nanesete, pri čemu trepavice ne smeju da budu ulepljene jer to stvara efekat “umornog oka”. Takođe, dobro je da trepavice budu uvijene jer tako izgledaju još duže a oko još otvorenije i krupnije.
  5. Nemojte nanositi jednu nijansu senke preko celog kapka već kombinujte svetliju i tamniju nijasu. U prevoju oka koristite tamniju nijansu a svetliju boju na mobilnom delu kapka i ispod obrva (kao što je gore detaljno objašnjeno). Tako će oko dobiti dubinu.

Više saveta o pravilnom šminkanju, frizurama i kozmetici pronaći ćete na www.lepotica.rs

POSLEDNJE VESTI