Wentworth Miller poslao snažnu poruku svim LGBT osobama

(foto: Attitude)

Nakon što je pre tri godine priznao da je homoseksualac, Wentworth Miller nije mnogo govorio o svojoj seksualnosti, ali je u intervjuu za Attitude magazin imao nešto da poruči svim LGBT osobama.

“Jednog dana će sve ovo biti bolje i pronaći ćete mesto gde pripadate. Morate samo da verujete da su svuda oko vas osobe koje su spremne da vas vole zbog onoga što jeste. U međuvremenu, dok se to ne desi, morate da budete sami svoje utočište. Morate da budete sami svoj najbolji prijatelj. To nije nešto što će vas naučiti u školi. Morate sami da poradite na tome i da naučite kako da zavolite sebe”, izjavio je 44-godišnji glumac kog smo zavoleli kao Michaela Scofielda u seriji Bekstvo iz zatvora.

Posetimo, Wentworth je obelodanio činjenicu da je gej u otvorenom pismu urednici jednog ruskog filmskog festivala, kada je odbio njen poziv za učešće jer, kako je tada napisao, ne želi da učestvuje u javnom životu zemlje u kojoj se sistematski osporavaju prava na normalan život i ljubav osobama kao što je on.

“U 20-im je mnogo ljudi u mom životu znalo da sam homoseksualac. Do 30. sam rekao svim prijateljima i porodici, ali mi je trebalo mnogo više vremena da to uradim i na profesionalnom planu jer sam imao problem sa tim da pothranjujem iluziju koju je korporacija želela da napravi od mene”, izjavio je jednom prilikom Miller.

PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER

POSLEDNJE VESTI