in

Žiri „Zvezda Granda“ dobija 10.000 evra po epizodi? Evo istine o basnoslovnim svotama

Početkom septembra počinje snimanje 15. sezone najgledanijeg muzičkog takmičenja u Srbiji i regionu „Zvezde Granda“. Prema našim saznanjima, osnivač muzičkog šou programa Saša Popović promeniće pravila, a žiri će ostati isti.

Na starom mestu zadržali su se Ana Bekuta, Jelena Karleuša, Dragan Stojković Bosanac, Marija Šerifović, Đorđe David Nikolić, Viki Miljković, Snežana Đurišić i Aleksandar Milić Mili, koji će i ove sezone ocenjivati kandidate i raditi s njima kao mentori.

Međutim, jutros se u medijima pojavila informacija o honorarima pomenutog sastava, koji navodno po emisiji iznosi i do 10.000 evra (više od milion dinara). Te navode pres služba „Grand“ produkcije oštro je demantovala saopštenjem, a Nova.rs ga prenosi u celosti.

„Naviknuti na činjenicu da godinama unazad nova sezona ‘Zvezda Granda’ okupira veliku pažnju javnosti, te da se svakog avgusta spekuliše na temu naših članova žirija, uz svo razumevanje medija, natpise na temu honorarara u našem takmičenju moramo oštro demantovati.

Astronomski iznosi koji se spominju kao honorarni za učesce u emisiji, aposutno ne odgovaraju istini, s obzirom na to da niko od članova žirija nema nikakav ugovor o dobijanju pomenutih iznosa, niti ih dobijaju.

Takođe, kako je „Grand“ produkcija prodata, Saša Popović kao predsedavajući član žirija, radi kao kreativni direktor našeg takmičenja, za šta inkasira honorar od 2.000 evra ili 236.000 dinara koliko iznosi zvanični srednji kurs Narodne banke Srbije, što se može proveriti.

Sve ovo napominjemo kako se javnost ne bi dovodila u zabludu, te naši članovi žirija predstavljali kao neprofesionalci, koji se svađaju zbog visine nečijeg honorara, jer je reč o ljudima koji imaju ozbiljne karijere i mimo našeg takmičenja“, piše u saopštenju „Grand“ produkcije koji je poslat redakciji portala Nova.