(Zlo)upotreba u pogrešne svrhe: Najveće fotošop katastrofe ikada

Samo neki od primera neuspelog fotošopa (foto: W/Instagram/beyonce/GQ/Vogue)

Fotošop je često najbolji i najgori neprijatelj zvezda. Mnogo puta smo, kako na domaćim, tako i na stranim zvezdama, videli neke od najbizarnijih primera upotrebe programa za obradu fotografija, pa im uz sažaljenja i oprostimo to što su pokušale da smanje butine ili povećaju zadnjicu.

Ali nije nimalo bezazleno kada neki svetski poznati časopis napravi bizarnu grešku i sa nasovnice izostavi pola noge manekenke ili do neprepoznatljivosti obradi lice neke zvezde.

Ovo su neki od najekstremnijih primera zloupotrebe fotošopa, bilo u magazinima, bilo na društvenim mrežama zvezda.

Da li vi na ovoj naslovnici prepoznajte Cameron Diaz? Tema broja jeste bila Andy Warhol, ali plavuša na fotografiji uopšte ne liči na holivudsku glumicu.

(foto: Interview)

Čini se da je neko prilično nevešto prelepio lice Gwyneth Paltrow na ovu naslovnu stranu In Style magazina.

(foto: InStyle)
(foto: InStyle)

Mariah Carey nikada nikoga nije zavarala fotošopiranim telom na omotu albuma Me. I Am Mariah…The Elusive Chanteuse. Ali je nasmejala mnoge.

(foto: Instagram/mariahcarey)
(foto: Instagram/mariahcarey)

Lorde je prozvala kanadski časopis Fashion da su je do neprepoznatljivosti fotošopirali u editorijalu. Najviše joj je zasmetao njen novi nos.

(foto: Fashion)
(foto: Fashion)

Čak je i Beyonce u više navrata šokirala publiku pokušajem da istanji butine na fotografijama na Instagramu. Iskrivljene stepenice su je odale na prvoj fotki, a druga je ozbiljno preterivanje.

(foto: Instagram/beyonce)
(foto: Instagram/beyonce)
(foto: Instagram/beyonce)
(foto: Instagram/beyonce)

Kate Upton je greškom fotošopa ostala bez dela ruke na ovoj fotografiji.

(foto: Elle)
(foto: Elle)

Chrissy Teigen se našla na naslovnoj strani meksičkog GQ-a ali joj je misteriozno nestala bradavica, a i noge su prilično obrađene u fotošopu.

(foto: GQ)
(foto: GQ)

Sarah Jessica Parker jednostavno ne liči na sebe na ovoj naslovnici Harper’s Bazaara. Štaviše, prilično zastrašujuće izgleda.

(foto: Harper'sBazaar)
(foto: Harper’sBazaar)

Časopis Vogue je odlučio da uz pomoć fotošopa potpuno ukloni prepoznatljiv ožiljak na bradi Tine Fey. Zbog čega, ne znamo.

(foto: Vogue)
(foto: Vogue)

Rita Ora nedavno se susrela sa kritikama na račun svog izgleda, ali mlada pevačica i u reklamnoj kampanji za brend Material Girl izgleda neprepoznatljivo.

(foto: MaterialGirl)
(foto: MaterialGirl)

I Nicki Minaj na ovim fotografijama uopšte ne liči na sebe, naročito njeni nos i čelo.

(foto: ESPN magazine)
(foto: ESPN magazine)

Matt Bomer je bio žrtva previše tamnog tena i previše fotošopa na naslovnoj strani Details magazina.

(foto: Details)
(foto: Details)

Iako se hvali da je na njoj sve prirodno, Kim Kardashian je sebi dopustila da objavi selfi na kom se jasno vidi da su iskrivljena vrata.

(foto: Instagram/kimkardashian)
(foto: Instagram/kimkardashian)

Časopis Lucky naišao je na mnogo kritika kada se pojavio broj sa Kerry Washington na naslovnoj strani. Ona uopšte ne liči na sebe.

(foto: Lucky)
(foto: Lucky)

Da li u ovoj reklami prepoznajete Katy Perry? Čak su  i njeni najverniji fanovi imali problema da je prepoznaju.

(foto: CoverGirl)
(foto: CoverGirl)

Zooey Deschanel je toliko fotošopirana na ovoj naslovnici da je nekima ličila na voštanu figuru, a drugima na Jared Leta.

(foto: InStyle)
(foto: InStyle)

Ova fotografija Jennifer Lawrence na prvi pogled ne deluje fotošopirano, ali ako malo bolje zagledate videćete da joj je lice mnogo izduženije nego inače.

(foto: Dior)
(foto: Dior)

Šminka Katie Holmes na reklami za kozmetičku kuću uopšte ne deluje prirodno, već kao rezultat neke aplikacije za ulepšavanje.

(foto: BobbiBrown)
(foto: BobbiBrown)

Coco Austin rado pokazuje svoje obline, ali se za Noć veštica malo zaigrala u fotošopu pa joj je misteriozno nestao deo struka.

(foto: Instagram/coco)
(foto: Instagram/coco)

Andy Roddick bio je jedan od najboljih tenisera i na naslovnoj strani Men’s fitnessa je pokazao svoje sjajno telo. Ali njegova desna ruka bila je mnogo veća od leve, a uklonjen je i beleg sa nadlaktice.

(foto: Men'sFitness)
(foto: Men’sFitness)

Pogledajte samo Kate Winslet na naslovnoj strani GQ-a. Liči na vanzemljca od dva metra. Nestale su njene prepoznatljive obline i uz pomoć fotošopa postala je ravna sa nogama do vrata.

(foto: GQ)
(foto: GQ)

Gde je samo nestala leva nadlaktica Kristen Stewart?

(foto: Glamour)
(foto: Glamour)

Kelly Clarskon je za Self magazin izjavila da se sjajno oseća u svojoj koži, ali oni nisu mislili tako. Pevačica je prošla kroz fotošop dijetu i urednici su je učinili drastično mršavijom.

(foto: Self)
(foto: Self)

Demi Moore izgleda bolesno mršavo na naslovnoj strani časopisa W. Ako bolje pogledate, videće da joj nedostaje deo kuka i to baš čudno izgleda.

(foto: W magazine)
(foto: W magazine)

Princ William se na naslovnoj strani časopisa Hello našao sa mnogo više kose nego što zaista ima. I po njima, on ima skoro crnu kosu, iako je oduvek bio plav.

(foto: Hello)
(foto: Hello)

Melissa McCarthy izgleda potpuno drugačije na posteru za film The Heat. Gotovo je neprepoznatljiva, a lice i vrat su joj glatki kao bebina guza.

(foto: 20th Century Fox)
(foto: 20th Century Fox)

Victoria Beckham se u kineskom Vogue magazinu našla u veoma čudnoj pozi, i ako bolje zagledate, videćete da joj nedostaje deo butine.

(foto: Vogue)
(foto: Vogue)

Lindsey Lohan se više puta izblamirala nepoznavanjem fotošopa i iskrivljenim zidovima iza nje, a ovo je samo jedan od primera.

(foto: Instagram/lindsaylohan)
(foto: Instagram/lindsaylohan)

Povezane vesti

Back to Top