in

Zorannah briljira: Lakše je kad si tužan s parama


Zorana Jovanović Zorannah, influenserka i modna blogerka, odgovarala je na pitanja fanova na Instagramu, te je u jednom trenutku napisala da novac ne može kupiti sreću, ali da je lakše biti tužan s parama.

Njen odgovor je vrlo brzo postao viralan na društvenim mrežama – što nije toliko iznenađujuće, jer objave Zorannah često bivaju komentarisane od strane javnosti, mahom u negativnom kontekstu.

Ona je već ranije imala sličnih izjava.

U jednom od svojih ranijih videa, odgovarala je na pitanja “ili/ili” gde je trebalo da bira između dva ponuđena odgovora, a kada je na red došlo da izabere između toga da li želi da bude “bogata i tužna” ili “siromašna i srećna”, ona je izabrala prvo.

To svakako nije problematično, za razliku od stavova koje Zorannah inače iznosi – a tiču se rodne ravnopravnosti i muškaraca i žena u Srbiji.

U intervjuu za jedan domaći mesečnik, svojevremeno je izjavila sledeće:

“Žena uvek treba da deluje manje moćno, da manje zarađuje i da joj muž bude glavna preokupacija, a na njemu je da ona poželi da bude moćna samo za njega,“ rekla je ona.

Tokom 2018. godine imala je sličan ispad u jednim novinama, kada je izjavila “da svaka žena treba da prati svog muškarca na kraj sveta i da zbog njega svoju karijeru stavi u drugi plan“.

“Ne mogu da kažem da sam tako naučena, jer takvu situaciju nisam imala u kući. Moja majka je radila i bila jača osoba od mog oca, mislim da se njihov brak zbog toga i raspao. Smatram da žena, ako želi i ima vremena, može da radi, ali ukoliko to na bilo koji način utiče na njenog dečka, muža, dete, porodicu, treba da karijeru stavi u drugi plan“, rekla je tada za Story, dodavši da joj “nije logično da muž sedi kod kuće i menje pelene, a žena radi“.