in

Zvezda Granda Zorja: Život me je naterao da pevam na ulici

Učesnica muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, Zorica Zorja Pajić, proslavila se izvedbom pesama od Usnije Redžepove i Ivane Negativ, kojima je osvojila žiri, ali i publiku.

Ono što je malo poznato je da je Zorja tokom studentskih dana svirala i pevala u Knez Mihailovoj ulici, a u razgovoru za Nova.rs otkriva kako je uopšte došlo do toga da izađe da peva na ulici, kako i koliko je na taj način zarađivala, te šta ju je nateralo da se prijavi za najpopularnije muzičko takmičenje na ovim prostorima.

“Ja sam počela da sviram violinu u Novom Sadu 2015. ili 2016. godine, ne mogu tačno da se setim. Kad sam počela da studiram, nisam bila u finansijski stabilnoj situaciji i živela sam u drugom gradu. Ne bih da kažem muka, ali neprijatna situacija me je naterala, odnosno, dala mi ideju da izađem na ulicu i počnem da sviram. Najpre sam samo svirala, a onda sam jednog dana rešila i da zapevam, pošto sam se šest godina pre toga bavila etno pevanjem. Rešila sam da probam i vidim sta će da se desi, a kada sam otvorila usta i pustila glas, shvatila sam da sam počela da zarađujem duplo više para”, govori Zorja za Nova.rs prisećajući se kako je isprva počela da zarađuje od svog glasa.

Kako kaže, uspevala je fino da zaradi sviranjem i pevanjem na ulici.

“Zarada varira. Subotom se uvek više zarađuje nego radnim danima, ali mogu da uporedim sa radom u kafiću kada imate jako lep bakšiš. Meni se to mnogo više isplatilo tada, jer sam mogla da radim kada ja hoću i koliko hoću, a ne kada i koliko moram. Kada mi je trebalo više para, znala sam da radim i po 5-6 sati, a uglavnom sam radila maksimalno 2-3 sata”, priča Zorja, koja ističe da je pevajući na najpoznatijem beogradskom šetalištu upoznala mnogo ljudi, čije je priče volela da sluša.

“U Knezu sam upoznavala razne ljude – od umetnika do običnih ljudi koji su želeli da prošetaju sa mnom, porazgovaraju… Uvek sam se radovala tome, jer sam razgovarajući sa raznim ljudima slušala i njihove priče. Na neki način sam se povezivala sa njima”, kaže pevačica.

Zorja otkriva kako je došla na ideju da se prijavi na takmičenje “Zvezde Granda”, a uz to i koliko joj je koronavirus uticao na posao.

“Do prošle godine nisam radila u lokalima. Nažalost, počela sam 2020. godine, ali taman kad sam krenula i imala prve zakazane svadbe i rođendane, počeo je policijski čas i morala sam sve da otkažem. Bila sam višak u tom bendu u kojem sam počela da pevam, pa sam odlučila da se posvetim radu na sebi i takmičenju, pa sam odustala od ideje da tražim nov bend. Prošle godine mi je palo na pamet da se prijavim u takmičenje, bukvalno pred samu audiciju mi je to palo na pamet. Želela sam da nešto uradim sa svojim pevanjem jer sam videla koliko to pažnje izaziva kod ljudi, i u Knezu, i gde god da se pojavim. Shvatila sam da to nešto znači. Zajedno sa svojim mužem, koji je isto muzičar, došli smo na ideju da probamo nešto takvo, i ispostavilo se da je ta odluka bila super. Sve se mnogo brzo desilo. Nisam obraćala pažnju na euforiju oko sebe, već sam samo brinula kako će sve to da izgleda, kako ću ja da izgledam, kako ću da pevam, kako ću da se ponašam na sceni”, zaključila je Zorja.