Prati nas

La Galerie: Intimni ambijent koji čuva modni duh Louis Vuittona

Foto

La Galerie: Intimni ambijent koji čuva modni duh Louis Vuittona

Louis_Vuitton_Galerie (2)

Pre samo godinu dana modna kuća Louis Vuitton je otvorila muzej na obodu Bolonjske šume u Parizu, ogromnu staklenu građevinu, nazvanu ‘ledeni breg’.

Različiti eksterijeri dva muzeja modne kuće LV (foto: Louis Vuitton)

Različiti eksterijeri dva muzeja modne kuće LV (foto: Louis Vuitton)

Sada su predstavili svoj drugi, u velikoj meri intimniji modni prostor, u kom su sakupljeni predmeti i dokumenti koji prate 160 godina dugu tradiciju ovog svetskog brenda.

Louis_Vuitton_Galerie_3

Nazvan La Galerie, ovaj muzej se prostire na 600 metara kvadratnih u dvospratnoj vili smeštenoj  u predgrađu Asnières-sur-Seine, delu Pariza u kom se i dalje nalaze modni ateljei ovog brenda. Na prostoru novog muzeja naći ćete preko 400 modnih predmeta i dokumenata, iz bogate arhive koja broji preko 26.000 predmeta i preko 165.000 dokumenata. Od kofera čuvenog dizajnera Paul Poireta do ličnih predmeta članova Vuitton porodice, koji uključuju i par venecijanskih sandala na platformu iz 17. veka.

Louis_Vuitton_Galerie_14-800x526

Na donjem spratu se nalaze putne torbe i koferi i toaletni pribor, uz propratne brušure iz prošlosti, lična pisma porodice ali i moderni predmeti, poput torbe koju je prošle godine dizajnirala Cindy Sherman.

Louis_Vuitton_Galerie_1

Unaokolo su rapoređene su i kreacije prošlih i sadašnjih kreativnih direktora brenda – Ghesquièrija, Kim Jones i Marc Jacobsa, ali i vintidž modeli dizajnera poput Jeanne Lanvin, Christian Diora i Madeleine Vionnet, koji predstavljaju različite modne epohe.

Louis_Vuitton_Galerie_2

Louis_Vuitton_Galerie

“Radi se o modi kao modi, modi kao saradnji, i modi koju muze, te oni koji je nose vide i kroz putne torbe, pa je na neki način personifikuju”, kaže Judith Clark, profestorka monih studija i kustos koja je postavila izložbu u novootvorenom LV muzeju.

Louis_Vuitton_Galerie_8-800x1199 Louis_Vuitton_Galerie_7

Louis_Vuitton_Galerie_10-800x533 Louis_Vuitton_Galerie_9- Louis_Vuitton_Galerie_13- Louis_Vuitton_Galerie_12- Louis_Vuitton_Galerie_15- Louis_Vuitton_Galerie_11

Foto: Loius Vuittonloading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Foto

Poslednje vesti

Reklama

Teenstar.rs

Popularno

To Top