Autori serije ’Koreni’ prava na nastavak prodali United mediji

Radio-televizija Srbije izgubila je još jednu seriju iz svog portfolija: nastavci serije Koreni, koji će biti snimljeni prema romanima Dobrice Ćosića Vreme smrti Vreme zla, snimaće United media i emitovaće se na televiziji Nova S (bivši Top kanal.)

U planu je snimanje dva nastavka serijala koji je započet ekranizacijom romana „Koreni“, od ukupno 45 epizoda u originalnoj produkciji kompanije United Media. Po književnom delu „Vreme smrtI“ biće snimljeno 30 epizoda serije, dok će 15 epizoda biti bazirano na delu „Vreme zla“.

Kreator i izvršni producent serija će, kao i u prvom ostvarenju „Koreni“, biti produkcijska kuća „Eye to Eye“ Gorana Šušljika.

„Televizijski projekti ‘Vreme zla’ i ‘Vreme smrti’ nastaće po antologijskim romanima Dobrice Ćosića i verujem da će obeležiti televizijsko stvaralaštvo i produkciju u narednim godinama i ostati kao trajna umetnička i produkcijska baština pokolenjima. Zahvaljujem se kompaniji United Media na poverenju i veri da se ovim televizijskim projektima vraćamo pravim i suštinskim vrednostima, ne samo u proizvodnji vrhunskih televizijskih sadržaja, već na ovaj način ostavljamo istinski trag za razumevanje onoga šta smo bili i onoga šta smo sad“, istakao je Goran Šušljik a prenosi United Media u saopštenju.

Uzbudljive po zapletu i strukturi, ove Ćosićeve sage o usponima i propastima jednog naroda, preko mnogih intimnih i jedinstvenih priča i kolektivnih udesa, privući će pažnju gledalaca koji čekaju nastavke uzbudljivih, strasnih, veličanstvenih, ali i tragičnih trenutaka porodice Katić i mnogih drugih uzbudljivih sudbina na ovim prostorima tokom XX veka.

Dobrica Ćosić je jedan od najistaknutijih srpskih književnih stvaralaca XIX i XX veka, a njegova dela su ostavila neizbrisiv trag, ne samo u srpskoj, već i u evropskoj književnosti.

United Media se pozicionirala kao lider u produkciji domaćih, originalnih visokobudžetnih serija. Nakon druge i treće sezone popularne serije „Ubice mog oca“, koje su oborile rekorde gledanosti u celom regionu, u planu je snimanje nastavka koji će doneti odgovore na dugo postavljana pitanja već u drugoj polovini ove godine.

Gledaoce televizije Nova S u aprilu očekuje i nastavak serije Dragana Bjelogrlića Žigosani u reketu, a na jesen i premijera druge sezone Senki nad Balkanom, kao i nove epizode Mileta protiv tranzicije.

PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER

POSLEDNJE VESTI