Search
Close this search box.

Bahato ponašanje: Menadžer Ace Lukasa hoće da otme Evroviziju RTS-u! RTS: Samo mi biramo predstavnika

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Raspisan je konkurs za muzičko takmičenje „Beovizija”, čiji pobednik predstavlja Srbiju na
Eurosongu, ali je on senci zbog rata koji se vodi između producenta Saše Mirkovića i RTS-a, u kome obe strane tvrde da imaju pravo da izaberu predstavnika Srbija.

Iz Megaton produkcije su saopštili da se festival više neće emitovati na RTS-u, i navode da su oni  vlasnici festivala, te da se Beovizija seli na drugu televiziju sa nacionalnom frekvencijom.

Sa druge strane RTS navodi da samo oni imaju prava na izbor pobednika, i predstavnika Srbije na Eurosongu.

Producent i menadžer Ace Lukasa, Saša Mirković, objavio je na svom Instargamu da je raspisan konkurs i to sa veoma vrednim nagradama za pobednike.

Svoju odluku da emitovanje Beovizije premeste sa RTS-a na drugu televiziji iz Megaton produkcije su obrazložili u saopštenju:

„Megaton production je osnivač i vlasnik festivala Beovizija. On je nastao 2003 godine kad RTS i nije imao pravo da šalje predstavnika na Evroviziju koja je takodje privatni festival samo na Evropskom nivou. Prvi pobednik Beovizije je Toše Proeski i tada je RTS bio samo emiter. Kad je EBU tj.organizator Evrovizije dozvolio RTS da učestvuje Megaton production je uz naknadu prepustio samo licencu RTS-u za odabir žirija, učesnika a mi smo radili izvršnu produkciju. Tako je bilo dugi niz godina i Beovizija je uvek bila lep festival. Nakon dolaska Olivere Kovačević na mesto urednika za zabavni i sportski program počinju problemi oko nameštanja učesnika i ponednika Beovizije. Licenca koju je RTS imao je istekla prošle godine i mi ne želimo da više učestvujemo u tim izakulisnim radnjama tj. da ime našeg renomiranog festivala Beovizija unižava jedna žena koja svojom bahatošću zbog lične koristi zloupotrebljava kompletnu muzičku i sportsku redakciju a samim tim i ceo RTS.“ naveo je u saopštenju i dodao:

„Megaton je odlučio da sve dok se na čelu zabavno rekreativne i sportske redakcije nalazi ova korumpirana žena ukine licencu RTS-u i predje na drugu televiziju sa nacionalnom frekvencijom kao emiterom. Beovizija kao najveći muzički festival u regionu će nastaviti svoju misiju širenja dobre muzike na čijoj će sceni uvek biti najbolji izvođači sa najbolje odabranim pesmama.“ stoji u saopštenju.

Javni medijski servis je takođe izdao svoje saopštenje u kome navode da će izbor predstavnika Srbije na Eurosongu, održati na isti način kao što je to bilo i do sada:

„Radio-televizija Srbije, kao članica EBU, jedina ima pravo da delegira  kompoziciju koja će predstavljati Srbiju na „Pesmi Evrovizije“. Ta  kompozicija predstavlja RTS kao kuću, ali predstavlja i Republiku  Srbiju. Način izbora kompozicije takođe je jedinstveno pravo RTS-a. Ove  godine, ponovo je raspisan javni konkurs za izbor kompozicije. Srbija će  svog predstavnika u Torinu 2022. izabrati na takmičenju koje će  organizovati RTS, po evrovizijskom modelu, glasovima publike i stručnog  žirija, kao i svake godine kada je ovaj način izbora korišćen kao model. Ovogodišnji javni konkurs traje do 1. decembra, nakon čega će RTS, na  osnovu pristiglih prijava i kvaliteta kompozicija, doneti odluku o  detaljima takmičenja, koje nas, ukoliko epidemiološki uslovi dozvole, očekuje početkom sledeće godine.“ navodi u saopštenju Radio-televizija Srbije.

POSLEDNJE VESTI