Prati nas

Život

Bill Cosby označen kao “seksualni predator”, ulazi u registar prestupnika

Nekada slavni glumac sada na stubu srama Yahoo

Sud u Pensilvaniji doneo je odluku da komičar Bill Cosby bude obeležen kao seksualni nasilnik i predator, nakon što ga je proglasio krivim zbog drogiranja i silovanja Andree Constand 2004. godine.

Ovo znači da će Cosby do kraja života morati da ide kod terapetu na savetovanje, te da će se 4 puta godišnje javljati vlastima. Njegovo ime biće i u registru seksualni prestupnika, kojoj pristup imaju naselja, škole i žrtve.

Sud veruje da se nasilničko ponašanje Cosbyja neće promeniti ni u budućnosti, te da on i dalje predstavlja pretnju. Sa druge strane, njegova odbrana kaže da u poslednjih 14 godina glumac nije načinio nijedan prestup i da su male šanse da se to dogodi u narednom periodu, imajući u vidu koliko mu je godina,

Kao što su mediji ranije izvestili, Cosby je u aprilu osuđen zbog drogiranja Constandove u njegovom domu u Filadelfiji 2004. godine, nakon čega ju je silovao. Ona je samo jedna od 60 žena koje su potom iznele iste ili slične optužbe na račun glumca. 

Andrea Constand Vox

U trenutku kada je sudija doneo presudu, jedna žena je podigla pesnicu u vazduh i povikala “DA!”

Uticajni američki časopis New York Magazine objavio je u julu 2015. godine naslovnu stranu na kojoj je čak 35 žena, koje tvrde da ih je popularni komičar silovao, hrabro podelilo svoje priče.

Na intervju su prvo pristale dve žene, a kada su ostale saznale, pridružile su se i one. Samo nekoliko dana pre nego što je priča objavljena, fotografisali smo poslednje dve, i tako smo došli do broja 35. Žene u ovoj grupi imaju od 20 do 80 godina.

Neke od njih su supermodeli, neke novinari, a neke su radile u šoubiznisu. “Više se ne bojim”, rekla je Chelan Lasha koju je komičar drogirao kada je imala samo 17 godina, “Osećam se moćnije od njega”.

Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top