Bill Cosby označen kao „seksualni predator“, ulazi u registar prestupnika

Nekada slavni glumac sada na stubu srama

Kada kreće nova sezona Survivora?

Prijavi se na newsletter i saznaj među prvima.

Nekada slavni glumac sada na stubu srama Sud u Pensilvaniji doneo je odluku da komičar Bill Cosby bude obeležen kao seksualni nasilnik i predator, nakon što ga je proglasio krivim zbog drogiranja i silovanja Andree Constand 2004. godine.
Ovo znači da će Cosby do kraja života morati da ide kod terapetu na savetovanje, te da će se 4 puta godišnje javljati vlastima. Njegovo ime biće i u registru seksualni prestupnika, kojoj pristup imaju naselja, škole i žrtve. Sud veruje da se nasilničko ponašanje Cosbyja neće promeniti ni u budućnosti, te da on i dalje predstavlja pretnju. Sa druge strane, njegova odbrana kaže da u poslednjih 14 godina glumac nije načinio nijedan prestup i da su male šanse da se to dogodi u narednom periodu, imajući u vidu koliko mu je godina, Kao što su mediji ranije izvestili, Cosby je u aprilu osuđen zbog drogiranja Constandove u njegovom domu u Filadelfiji 2004. godine, nakon čega ju je silovao. Ona je samo jedna od 60 žena koje su potom iznele iste ili slične optužbe na račun glumca. 
Andrea Constand
U trenutku kada je sudija doneo presudu, jedna žena je podigla pesnicu u vazduh i povikala „DA!“ Uticajni američki časopis New York Magazine objavio je u julu 2015. godine naslovnu stranu na kojoj je čak 35 žena, koje tvrde da ih je popularni komičar silovao, hrabro podelilo svoje priče. Na intervju su prvo pristale dve žene, a kada su ostale saznale, pridružile su se i one. Samo nekoliko dana pre nego što je priča objavljena, fotografisali smo poslednje dve, i tako smo došli do broja 35. Žene u ovoj grupi imaju od 20 do 80 godina. Neke od njih su supermodeli, neke novinari, a neke su radile u šoubiznisu. “Više se ne bojim”, rekla je Chelan Lasha koju je komičar drogirao kada je imala samo 17 godina, “Osećam se moćnije od njega”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI