35 žena, koje tvrde da ih je Bill Cosby silovao, pojavile se na naslovnoj strani uticajnog časopisa

Hrabre žene progovorile (foto: New York Magazine)

SAZNAJ KO POBEĐUJE
U SURVIVORU PRE SVIH

Prijavi se za naš newsletter da saznaš sve!

‘Nesrećno sestrinstvo’ (foto: New York Magazine) Uticajni američki časopis New York Magazine objavio je naslovnu stranu na kojoj je čak 35 žena, koje tvrde da ih je popularni komičar Bill Cosby silovao, hrabro podelilo svoje priče.
Ovaj projekat započet je pre šest meseci, kada je ekipa časopisa počela da kontaktira žene koje su javno izjavile da ih je Cosby silovao. Na intervju su prvo pristale dve žene, a kada su ostale saznale, pridružile su se i one. Samo nekoliko dana pre nego što je priča objavljena, fotografisali smo poslednje dve, i tako smo došli do broja 35. Žene u ovoj grupi imaju od 20 do 80 godina. Neke od njih su supermodeli, neke novinari, a neke su radile u šoubiznisu. „Više se ne bojim“, rekla je Chelan Lasha koju je komičar drogirao kada je imala samo 17 godina, „Osećam se moćnije od njega“. Hrabre žene progovorile (foto: New York Magazine) Iako su sve žene intervjuisali odvojeno, njihove priče imaju mnogo sličnosti – od opisa incidenata, pa sve do onoga što se desilo posle. Žene su našle utehu u tome što nisu same, što je bilo nekoga ko je mogao da im veruje, s kim su mogle da podele najmračniju tajnu svojih života. One dolaze iz cele Amerike, a većina se nije upoznala do nedavno. Čitale su jedna o drugoj na društvenim mrežama, na internet portalima, ali upoznavanje uživo bilo je vrlo emotivno iskustvo. Jedna od žrtava je njihovu grupu opisala kao „nesrećno sestrinstvo“. „Bil je bio moj prijatelj. Jednom ili dvaput sam večerala sa njim i njegovom suprugom. Radili smo zajednom, dugo sam ga poznavala i nisam mogla ni da sanjam da će se ovako nešto dogoditi. U tom trenutku bila sam u šoku. Nisam znala šta nije u redu sa njim, da li je izgubio razum?! Ponašao se kao neko koga nisam upoznala nikada pre u životu“ rekla je jedna od žena. Kako one kažu, pokušavale su da svoje slučajeve prijave policiji i davale su izjave kako bi neko uradio nešto provodom ovog monstruoznog zločina, ali „On je tad kontrolisao sve medije. Ali sada je 2015. i postoje društvene mreže. Niko ne može da nas ućutka. Zauvek je na internetu. Iako je većina nas išla u policiju, niko nije mogao da prihvati da omiljeni tata u džemperu može da uradi tako nešto“.
Više mu niko ne veruje (foto: lovebscott.com)
Više mu niko ne veruje (foto: lovebscott.com)
Međutim, nekoliko sati nakon što je priča objavljena na sajtu ovog magazina, on je pao i pristup ovog jutra nije bio moguć. „Imamo nekih tehničkih poteškoća na sajtu. Svesni smo problema, i radimo na tome da ga rešimo“ pisalo je na zvaničnom Twitter nalogu časopisa. Ali, pristup nije bio moguć ni popodne i bilo je jasno da je reč o hakerskom napadu. Ubrzo se na Twitteru oglasio haker, Vikingdom2016, koji je priznao da je odgovaran za rušenje sajta, ali da napad nije imao veze s Cosbyjem, već sa njegovom „mržnjom prema Njujorku“. Na sreću, pristup sajtu je sada omogućen, a potresne priče svih 35 žrtava ovog komičara možete pročitati ovde.

POSLEDNJE VESTI