Bivša mis Pensilvanije uhapšena jer je lagala da ima rak

Brandi sa krunom i lentom (foto: Facebook)
Krala novac lažirajući bolest (foto: Pennsylvania State Police)

Lepotica iz Pensilvanije, Brandi Weaver-Gates, uhapšena je u utorak zbog pronevere novca koji je krala lažirajući tešku bolest.

Bivša misica je lažirala tešku bolest kako bi skupljala pare za nepostojeće zdravstvene troškove i lečenja. U dokumentima koja su pristigla na sud stoji Brandina izjava, u kojoj je ona rekla da joj je dijagnostikovana leukemija. Policajac Thomas Stock, koji je vodio istragu, otkrio je da je Brandi lagala i nazvao ovu prevaru dobro smišljenom.

Stock je dodao da je Weaver-Gates uspela da izvede sve ovo tako što su je u bolnicu vozili roditelji. Ona bi im onda rekla da sačekaju dok ne završi s terapijom, za to vreme bi ona odlazila na drugi kraj bolnice i čekala satima kako bi joj prevara uspela. Nekada bi čak i obrijala glavu kako bi njen plan bio uverljiviji.

Brandi sa krunom i lentom (foto: Facebook)

Održane su brojne humanitarne akcije kako bi se prikupio novac za Brandyno navodno lečenje, a na poslednjoj održanoj skupljeno je 14 hiljada dolara. Policija je za prekršaj saznala putem anonimnog pisma u kom je pisalo da misica nije mogla da imenuje nijednog svog lekara.

Nakon što je Gatesova uhapšena, čelnici organizacije Miss Pennsylvania U.S. International su izjavili: “Potreseni smo ovim vestima o Brandy. Kako smo se i sami u porodici borili s rakom, donirali smo novac i podržali Brandi. Ono što je uradila nije prihvatljivo i ne može se tolerisati. Ozbiljno shvatamo predstavljanje naše države i celu organizaciju. Opraštamo joj, želimo joj sve najbolje iako više ne pripada našoj organizaciji”. Pored ovoga, Brandi će morati da vrati krunu čim bude puštena iz pritvora.

Povezane vesti