in

Ceca demantovala da je uzimala novac od države


Nakon što je jedan beogradski mediji danas objavio informaciju da je muzička zvezda Svetlana Ceca Ražnatović od države uzela novčanu pomoć u vrednosti 450.000 dinara, odlučila je da u javnost iznese pravu sliku stvari i oštro demantuje ovakve navode.

„Šokirana sam da su ovako ozbiljni podaci objavljeni bez da sam pre toga pozvana za komentar kao što to novinarska etika nalaže. Kao prvo, nisam uzela nikakvu pomoć od države, ni dinara. Kao drugo smatram da je ta pomoć preko potrebna ljudima kojima je usled situacije koja je zadesila ceo svet ozbiljno narušila njihov kućni budžet. Ovo radim kako bih stavila tačku na laž i izmišljenu priču koja se plasira bez prethodne provere,“ izjavila je ovim povodom Ceca.

Sa druge strane, iz firme „Ceca music“ do detalja su objasnili kako izgleda kada neko aplicira za pomoć države, te šta je sve potebno da se uradi kako bi se ista ostvarila.

„Pretraživanjem jedinstvenog registra računa NBS, može se videti da „Ceca music“ ima otvoren “namenski račun za isplatu dinarskih davanja COVID-19”. Taj račun je automatski otvaran od strane Narodne banke Srbije svim privrednim subjektima koji su imali otvorene tekuće račune samo u jednoj banci, bez obzira da li su se opredelili za pomoć ili ne,“ navode iz ove firme i nastavljaju.

 „Otvaranje namenskog računa ne znači da se privredno društvo opredelilo za prihvatanje paketa mera iz Uredbe o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima. Paket mera se prihvatao podnošenjem poreske prijave na obrascu PPP PD za određenu vrstu prihoda-zarade, sa označenim datumom plaćanja poreza i socijalnih doprinosa 04.01.2021 god. Što „Ceca music“ nije koristila i nije podnosila nikakav zahtev za pomoć.“

„Zarade za mart, april maj i jun zaduživanje su sa zadnjim danom u mesecu za prethodni mesec i isplaćivane bez korisćenja paketa mera iz Uredbe, odnosno pomoći koje je država dodeljivala. Da bi neko bio siguran u to da li je privredno društvo „Ceca music“ prihvatilo paket mera iz navedene uredbe, mora da ima ovlašćenje za pristup portalu Poreske uprave a ne javno dostupnim podacima sa sajta NBS koji su objavljeni uz pomenuti tekst. Ponavljamo pod punom krivičnom odgovornošću da nismo, niti ćemo tražiti finansijsku pomoć države usled pandemije korona virusa,“ stoji u saopštenju ove firme.