in

Ceca od danas služi osmomesečnu kaznu!


Svetlana Ceca Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić od danas su na odsluženju kazne. Njima je danas u pevačicinoj vili na Dedinju postavljen odašiljač oko nogu, koji će nositi sve dok ne odsluže kaznu kućnog pritvora.

Postavljanjem odašiljača i prijemnika na telefonsku liniju kontrolisaće se zabrana napuštanja kuće u Ljutice Bogdana 3, gde će sestre zajedno služiti kaznu koja im je izrečena presudom. Jedna narukvica košta 5.000 evra. Putem narukvice svakog trenutka pratiće se kretanje pevačice i njene sestre.

Ukoliko prekrše određene mere suda Uprava za izvršenje krivičnih sankcija o tome će obavestiti sud koji u tom trenutku meru kućnog pritvora može da zameni izdržavanjem kazne u zatvoru.

Podsećanja radi, sestre su, u skladu sa sporazumom o priznanju krivice, proglašene krivim i osuđene na godinu, odnosno šest meseci kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne. Međutim, pošto su Ceca i Lidija bile u pritvoru u vreme akcije Sablja, u kućnom pritvoru provešće osam, odnosno četiri i po meseca.

Kaznu od milion i po evra sestre treba da plate na tri rate. Prvu ratu od 500.000 evra treba da plate u narednih 15 dana pošto im bude uručena presuda, drugu u istom iznosu u roku od šest meseci, a treću za godinu dana. Kao garancija da će iznos kazne biti isplaćen biće stavljena hipoteka na pevačicinu kuću u Ljutice Bogdana.

Izvor: Blic.rs