Ceca za Tračara.com: Album stiže u oktobru!

Svetlana Ceca Ražnatović dugi niz godina uživa u tituli najveće srpske zvezde. Nacija je uvek gladna detalja o njenom privatnom životu i zato naslovne strane na kojima se ona pojavi, beleže ogromne tiraže. Pošto je napravila dužu diskografsku pauzu, u poslednje vreme se više pisalo o njenom ljubavnom životu, nego o njenoj muzici. Međutim, ona se, kako kaže, navikla da je svako njeno pojavljivanje medijski propraćeno.

U ekskluzivnom intervjuu Tračari, Ceca govori o tome kako izgleda živeti bez privatnosti, kada ste uvek pod budnim okom medija, otkriva detalje o svom novom albumu, komentariše naslove u novinama da joj je pruzet tron najpopularnije srpske pevačice i iznosi svoj stav o estetskoj hirurgiji.

Kako si reagovala kada si saznala da si „žrtva“ televizijske „Paparaco potere“?

Bilo je organizovano jedno snimanje, kada su moji klinci i njihovo društvo govorili o meni. Snimani su i neki kadrovi u gradu, na javnim dešavanjima, kada sam i ja ulovljena, kao i ostale moje kolege, javne ličnosti. Međutim, meni to ne smeta, jer nemam problem sa kamerama. Kada se nađem u nekom društvu, to je društvo koje sam ja sama izabrala i ne radim ništa što bi bilo kompormitujuće ni za mene, ni za moju porodicu. Pošto svetu takvi televizijski formati postoje već dvadesetak godina, samo sam čekala dan kada će početi da nas jure i kamerama.

Šta god ti uradila, to je medijski propraćeno. Kako izlaziš na kraj sa tim što nemaš svoju privatnost?

 

Dugi niz godina, skoro više od dve decenije, sam na estradi. Saživela sam se sa takvim načinom života. Nije ni malo lako, jer niste uvek raspoloženi za medije, intervjue, slikanja i slagaće vas svako ko kaže suprotno, jer ipak svi smo mi ljudi. Međutim, uvek se trudim da svima izađem u susret, koliko je to u mojoj moći. Nekada mediji znaju da budu navalentni, drski, ali sam naučila da se borim sa tim. Smatram da imamo korektnu saradnju. Onda kada sam povređena, kada neko ugrožava moju privtnost na neadekvatan i necivilizovan način, više se ne libim ni da tužim sudu, jer drugačije sa tim ne mogu da izađem na kraj.

Ono što zanima celu naciju je kada će izaći tvoj novi album?

 

Novi album bi trebalo da izađe u oktobru. Radićemo čitavog leta i potrudiću se da svi koji vole moju muziku na jesen slušaju moje nove pesme.

Biljana Spasić je pre par godina napisala tekst „Rođena nisam za ljubav“, koji je išao uz muziku grčkog pevača Stamitisa Gonidisa „Exo petaksi mazi sou“. Međutim, nisi snimila pesmu, ali su na tu istu muziku Šako i Dado Polumenta snimili pesmu „Ljepša od noći“. Priča se da će se na novom albumu naći pomenuta pesma, uz drugačiji muziku.

 

Bilja Spasić je napisala prelep tekst za pesmu „Rođena nisam za ljubav“ koja će se naći na mom novom albumu. Pored Marine Tucaković, sa kojom već godinama sarađujem, obnovila sam saradnju sa Borom Đorđevićem, koji mi je napisao baladu „Šta još možeš da mi daš“, koju sam 1995. otpevala na albumu „Fatalna ljubav“.

Da li ćeš zaista snimiti spot za staru pesmu, koji će režirati Miloš Nadaždin?

 

Snimanje spota je zaista u planu. Razmišljali smo da li da snimimo spot za neku od starih pesama, koje sam već snimila, ali smo se na kraju složili da je ipak bolje da snimimo spot za novu pesmu, kada se pojavi CD.

Po novinama smo poslednjih meseci mogli da pročitamo tekstove o tome kako ti je preuzet tron najveće srpske zvezde. Da li misliš da ti je neko zaista preuzeo mesto na vrhu domaće estrade?

 

Tron niko nikome ne može da preuzme, niti neko može nekog da sruši. Pesme su te koje nas pevače drže u vrhu. Nikada nisam imala osećaj rivaliteta prema drugim kolegama. Ne možemo ništa da uradimo po pitanju popularnosti, zato što samo pesme odlučuju ko je aktuelan, a ko nije. Rivalitet je potpuno besmislen i ja se nikada time nisam bavila.

Neke koleginice te često pominju u negativnom kontekstu. Međutim, čini mi se da ideš linijom manjeg otpora i da nikada ne odgovaraš kada te neko javno prozove.

 

Nikada nisam imala problema sa kolegama, jer mene kolege ne prozivaju. Prozivanje se svelo na pojedince i to je zaista minorno. Uvek sam uživala poštovanje svojih kolega i uvek sam znala da uzvratim na isti način. Nikada mi nije bitno šta se kaže, već ko kaže. Osoba koja govori o meni mora da ima kredibilitet i delo iza sebe, da bi njene reči imale vrednost i težinu.

Pre par godina si rekla da nisi javno govorila da si ugradila silikone, jer te niko nije ni pitao. Zbog toga ću te pitati da li si, sem grudi, korigovala još nešto na svom telu.

I da jesam, i da nisam, to nije za javnost, niti bih pričala o tome. Ipak su to neke intimne stvari. Nikada nisam bežala od toga da komentarišem estetsku hirurgiju. To u svetu funkcioniše godinama unazad. Kod nas se to još uvek prihvata na jedan jako ružan način i komentariše negativno. Saglasna sam da ne treba ni u čemu preterivati, pa čak ni u tome. Ne treba ići ni u kakvu krajnost. Ukoliko čovek to sebi može da priušti, da sebe podmladi, da sebi produži „mladost“, zašto da ne. Treba voditi računa o svom licu i telu, ali ne treba preterivati, zato što to onda ne izgleda dobro.

 

Foto: Miloš Nadaždin

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.