Čija poznata deca se bave istom profesijom kao roditelji?

Kalina Kovačević - foto: Jelena Radosavljević
Da li je lako biti dete poznatih roditelja?

Ako ste dete poznatih roditelja, pa još u istoj profesiji , javnost će vas sigurno zbog poznatog prezimena lakše zapaziti. Sa druge strane, biće vam teže da se izborite za svoje mesto jer će vas upoređivati sa roditeljima, a neretko i njima pripisivati zasluge za svaki vaš uspeh.

Da vidimo koja su to deca čiji su roditelji poznati i bave se istom profesijom kao i oni.

Deca o roditeljima i profesiji

Kalina Kovačević - foto: Jelena Radosavljević

Glumica Kalina Kovačević, ćerka je reditelja Siniše Kovačevića i glumice Ljiljane Blagojević. Prvi put se kao devetogodišnjakinja pojavila u televizijskoj drami Mala šala, a do sada je ostvarila desetak uloga na filmu, televiziji i pozorištu. O odluci da se bavi glumom kaže “Dok sam bila mala, stalno su me pitali da li ću i ja biti glumica i već tada sam osćeala ogroman teret. Nerviralo me je što su moju majku stalno saletali po ulici i tražili autograme. Ipak, nešto kasnije, kako sam odrasla, shvatila sam da je i moja buduća karijera omeđana glumom i pisanjem. Bilo bi čudno da sam otišla u doktore ili astronaute.”

Anja Alač - foto: Ivana Ivanović/Pixsell

Anja Alač, koju trenutno gledamo u hrvatskoj seriji Ruža vjetrova, ćerka je poznate glumice Vesne Čipčić i glumca Aleksandra Alača. Glumom je počela da se bavi u čuvenoj dramskoj grupi Mike Aleksića, a nekoliko godina kasnije je upisala FDU. Roditeljska podrška joj nije manjkala “Kada sam u trećem razredu gimnazije obavestila roditelje da sam prošla na audiciji u dramskoj školi, oni su se jako iznenadili, ali ujedno me i podržali. Upis na akademiju bio je logičan sled događaja. Zahvalna sam roditeljima zato što su uvek bili tu za mene i podržali me u mojim odlukama. Jako mi je stalo do njihovog mišljenja, pa su i kritike s njihove strane uvek dobrodošle.”

Bojana Bambić

Bojani Bambić, ćerki glumice  Radmile Živković, ne prijaju poređenja sa majkom. “Ne želim da me upoređuju sa mamom, već da u meni vide ličnost. Želim da budem
potpuno samostalna, izgradim svoj sopstveni put, jer sam osoba kojoj je samo igrom slučaja i majka u istom poslu. Zato se ježim od samog upoređivanja i veoma me iritiraju kada mi kažu da bih nešto mogla da odigram, jer to nije moja mama igrala. Nisam ja postala glumica da bih nju dopunjavala, već po svojoj želji i uverenju da sam za to rođena.“, rekla je Bojana.

Branislav Trifunović

Branislav Trifunović je kao dete zaigrao sa ocem Tomom i bratom Sergejem u užičkom pozorištu. “Glumim od osme godine. U pozorištu, gde je igrao moj otac, bio je potreban mali dečak pa su se setili mene. Pored oca , dosta saveta sam dobijao i od Sergeja, koji mi je čak i branio da upišem Akademiju sa 17 godina i tek sada shvatam da je bio u pravu jer sam bio premlad. Inače, on je čovek od koga mogu da dobijem rešenje za sve moje glumačke probleme i znam da neću pogrešiti ako ga poslušam.”

Ilda Šaulić

Ilda Šaulić dugo nije imala podršku oca Šabana Šaulića da započne pevačku karijeru. “Čovek se za četrdeset godina karijere nagledao svega i svačega pa je samo pokušao da me zaštiti, ali je moja želja za pevanjem nadvladala. Kafane su mu rak-rana! Nijedan otac, pa ni on, ne želi da mu se dete izlaže makar i potencijalnoj opasnosti ili neprijatnosti. Ali, da se ne lažemo, svaka profesija sa sobom nosi određene rizike. Ne mislim da je estrada najekstremnija.“

Roditelji o deci

Srđan Todorović

Bard domaćeg glumišta Bora Todorović sa oduševljenjem je prihvatio odluku sina Srđana Todorovića da postane glumac. “Kada je došao trenutak da se opredeli, navijao sam iz sve snage da odabere glumu, i kao što se zna, nisam pogrešio. Ne što mi je sin, ali zaista je postao jedan sjajan glumac. Ono što je dragoceno jeste različitost uloga koje igra i koje nikada ne liče. U svakoj je drugačiji, što se u glumi naročito ceni.”, izjavio je stariji Todorović.

Nikola Rokvić

Marinko Rokvić ne krije da je bio velika podrška sinu Nikoli Rokviću. “Ko bi ga drugi podržao nego ja. Nikola je za ovo vreme, koliko je na sceni, napravio dobru karijeru, postigao je veliki uspeh, samostalan je i dobar pevač. Peva sve, na njegovom repertoaru su i narodne i zabavne pesme, kao i one stranih izvođača.”

Ljiljana Blagojević, misli da njenom detetu nije nimalo lako. “Najteže je Kalini , jer ona nekako nasleđuje sve ono što smo mi možda i pogrešili, a dobro se podrazumeva. Ona je bila upoznata sa svim tim i bez obzira na sve odabrala je to i lepo ide njen umetnički put. Odgajana je u takvoj vrsti porodice i zna da sve što je brzo jeste kuso i da je ovo posao koji se trči na duge staze. Gluma je maraton, a ne sprint i mnogo bolje je ići postepeno, sigurnije je i duže traje”, izjavila je jednom prilikom Ljiljana.

Radmila Živković o izboru profesije svoje ćerke Bojane kaže “Imala je sreću ili nesreću da me sluša svakog dana i da izbliza upozna glumački život. Bila je uz mene i kada nisam radila, videla je i kako to izgleda. Da nije talentovana, sigurno joj ne bih dozvolila da izabere ovaj posao. Ovako nisam imala ni srca ni obraza da joj branim jer onda ne bih imala pravo više ništa da kažem ni o čemu, ni o sebi samoj.”

Šaban Šaulić, jedan od najboljih pevača narodne muzike dugo protivio zelji kcerke Ilde da postane pevačica “Krivo mi je što je ranije nisam podržao i omogućio joj da peva. Ona je svojim ponašanjem, stavom i oblačenjem doprinela da su pevačice, pobacale svoje kostime za kupanje i šortseve i počele su da izgledaju pristojnije.”

Roditeljskim stopama krenuli su: Ivana Mihić, Ivana Žigon, Katarina Žutić, Iva Štrljić, Marija Šerifović, Jelena Vučković, Ognjan Radivojević, Aleksandra i Kristina Kovač, Uliks Fehmiju, Sloboda Mićalović, Leana Vučković, Vujadin Savić…

Piše: Nikola Marčić

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.