Search
Close this search box.

Da li će Igra prestola oboriti sopstveni rekord sa nagradama?

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Igra prestola će pokušati da ispiše istoriju poslednji put na dodeli Emmy nagrada 22. septembra u Los Anđelesu, gde će se na glamuroznoj svečanosti okupiti televizijska elita i oprostiti od niza popularnih serija.

Uprkos neuzbudljivom finalu koje je podelilo obožavaoce, epska priča o zavađenim porodicama i zmajevima obezbedila je 32 nominacije za ovogodišnje Emi nagrade, televizijsku verziju Oskara. Najnagrađivaniji šou je dvaput osvojio po 12 nagrada samo u jednoj sezoni. Na dobrom je putu da obori rekord ove godine, s već osvojenih 10 nagrada na prošlonedeljnoj dodeli Emija za kreativnu umetnost, uključujući one za specijalne efekte i za kostime koji su uključivali korsete i srednjevekovne mačeve. Najveći je favorit za osvajanje nagrade za najbolju dramsku seriju na dodeli 22. septembra. „Svi znakovi pokazuju da će GOT preuzeti tu nagradu“, predviđa Majkl Šnajder, urednik Varajetija. „Uprkos tome što fanovi nisu nužno voleli finalnu sezonu, to nije važno, jer ako je glasači vole, onda će i osvojiti Emmy“, dodao je. Članovi Američke akademije televizijskih umetnosti i nauke, njih više od 24.000, u avgusti su birali svoje favorite.

Glumci iz Igre prestola u borbi za nagradu

Igra prestola se sa 14 glumaca takmiči u sedam kategorija. Peter Dinklage, koji je glumio patuljka britkog jezika Tiriona Lanistera, glavni je favorit, kao i Macy Williams, koja je glumila princezu Ariju Stark, koja se pretvorila u ubicu. Emilia Clarke (Deneris Targerijen) i Kit Harington (Džon Snou) takođe su u trci za nagradu. Igra prestola nije bio samo hit, već kulturni fenomen, više od 40 miliona pogledalo je svaku epizodu finalne sezone. Organizatori Emmyja na ovogodišnjoj dodeli neće imati domaćina po uzoru na dodelu Oskara, ali se nadaju da će ogromna popularnost serije povećati broj gledaoca. Svih 10 nominovanih glumaca Igre prestola biće voditelji, kao i Gwynet Paltrow, Ben Stiller i sestre Kardashian.

POSLEDNJE VESTI